VICTIMELE mineriadelor cer revocarea si anchetarea generalul-infractor Dan Voinea

VICTIMELE mineriadelor cer revocarea si anchetarea generalul-infractor Dan Voinea

Victimele mineriadelor scot adevarul la lumina despre generalul-infractor Dan Voinea: MILITANTII ANTI-COMUNISTI CER REVOCAREA DIN FUNCTIE A GENERALULUI-PENAL DAN VOINEA SI ELIMINAREA PRIN LEGE A PRIVILEGIILOR „REVOLUTIONARILOR”

In conferinta extraordinara de presa de vineri, 15 februarie a.c., reprezentantii organizatorilor Fenomenului Piata Universitatii 1989-1990 si ai victimelor mineriadelor au facut apel la presedintele Traian Basescu pentru revocarea din functie a generalului penal Dan Voinea si trecerea pe rol a Dosarelor Revolutiei si Mineriadelor pentru pedepsirea vinovatilor, fie si dupa 18 ani.

Voinea protectorul lui Iliescu – sub ancheta CSM

Procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, a cerut, iar Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat efectuarea controlului de fond al Sectiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Kovesi a reactionat astfel pozitiv fata de solicitarea victimelor mineriadelor, care l-au reclamat pe procurorul militar Dan Voinea pentru tergiversarea unuia dintre cele mai fierbinti dosare penale din Romania, deoarece il implica direct pe Ion Iliescu.

La Sectia Parchetelor Militare – condusa multi ani de generalul magistrat Dan Voinea – sunt cele mai vechi dosare nesolutionate înregistrate la Ministerul Public. Controlul de la Sectia Parchetelor Militare a fost determinat si de plangerea Organizatiei Victimelor Mineriadelor, condusa de Viorel Ene, care s-a intalnit la sfarsitul lunii trecute, la CSM, cu inspectoarea Tamara Manea, de la sectia pentru procurori a CSM. Asociatia Victimelor Mineriadelor protesteaza fata de taraganarea la nesfarsit a dosarului penal Mineriada ’90 si a cerut respectarea legii si inmanarea dosarului, aflat la Dan Voinea inca in faza de cercetare, la Sectia Penala a Parchetului General. Victimele mineriadelor se indoiesc de buna credinta a procurorului militar Dan Voinea, uns cu toate alifiile si legat de Iliescu prin participarea sa la lichidarea lui Nicolae Ceausescu.

Voinea a dat NUP dosarului Mineriadei

In plus, presedintele asociatiei, Viorel Ene, a prezentat un document care probeaza ca cel care a cerut inchiderea dosarului prin NUP, in 1998, este chiar procurorul Voinea. Victimele mineriadelor s-au intalnit cu doua zile in urma si cu procurorul Marius Iacob, procuror-sef al Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casa- tie si Justitie, cel care a preluat unul dintre dosarele de cercetare penala in care este implicat Ion Iliescu. Victimele mineriadei din 1990 saluta decizia chemarii lui Ion Iliescu la Parchet, in cursul serii trecute, precum si faptul ca, pentru prima oara in 17 ani, Ion Iliescu da cu subsemnatul, o declaratie scrisa in fata unui organ de cercetare penala. Organizatia victimelor a anuntat ca a depus plangere la Curtea de Apel impotriva procurorului militar Dan Voinea, acuzat de tergiversarea si musamalizarea dosarelor mineriadei, pentru a-l face scapat pe Ion Iliescu.

Nume de varf implicate in represiune

Dosarul 75/P/1998, care include principalii vinovati – Ion Iliescu, instigator al uciderii unor manifestanti ai Pietei Universitatii si al barbariilor savarsite impotriva cetatenilor Capitalei de bandele minerilor conduse de Miron Cozma, Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu, Virgil Magureanu, Doru Viorel Ursu, Cazimir Ionescu, Bogdan Niculescu Duvaz, Razvan Teodorescu, Adrian Sarbu, procurorul Tuculeanu Alexandru, Nicolae Camarasescu -, se afla inca la Dan Voinea, care refuza sa trimita dosarul la Sectia civila, in pofida deciziei Curtii Constitut ionale, a dispozitiei procurorului general, Laura Codru- ta Kovesi, si a deciziei CSM.

VIZIONATI MAI JOS Extrase din conferinta de presa in care au fost dezvaluite legaturile lui Dan Voinea cu Iliescu-KGB

Demersul victimelor mineriadei este sustinut de organizat iile fondatoare ale Pietei Universitatii – Grupul Independent pentru Democratie, Seniorii Ligii Studentilor, membrii forumului Civic Net si Civic Media -, grupari implicate in dezvaluirea crimelor si atrocitatilor regimului comunist si ale urmasilor regimului comunist dintre care se distinge, la varf, Ion Iliescu.

Dan Voinea, 18 ani de minciuna

SECRETELE LUI VOINEA

Prin statut, procurorii „nu pot ancheta persoane care, fiind învinuite de o anumita infractiune, fac parte din familia magistratului, ori din cercul de prieteni al acestuia”. Reporterii ZIARUL au descoperit ca generalul Dan Voinea, procuror militar sef adjunct al Sectiei Parchetelor Militare de pe lânga ÎCCJ, a încalcat cu buna stiinta legea. Voinea a tinut secret faptul ca, înca din anul 1984, este un apropiat al lui Ion Iliescu, „anchetat” în dosarele Mineriadei si Revolutiei, sursele Ziarul dezvaluind ca Liliana Voinea, sotia anchetatorului, este „cheia conexiunii dintre procuror si inculpat”.

Membrii Asociatiei Victimelor Mineriadei din 1990 au cerut demiterea de indata a procurorului militar Dan Voinea, considerat autorul tergiversarii dosarului represiunii din iunie 1990. Cu o zi in urma, organizatia a avut un prim termen al procesului intentat magistratului militar. Încetineala cu care procurorul general Dan Voinea îl „cerceteaza” pe Ion Iliescu în dosarele Revolutiei si Mineriadei trebuie cautata în imediata apropiere a sotiei magistratului, ea fiind aceea care se pare ca detine cheia conexiunii secrete dintre fostul presedinte si „anchetatorul“ sau. Sotia sa, Liliana, este intr-o stransa relatie cu Daniela Stana, fata celui mai vechi si bun prieten al lui Iliescu, Traian Cretu. Dana Stana este sora fostului consilier prezidential Corina Cretu, una dintre cele mai apropiate personaje din preajma lui Ion Iliescu. Surse atât din apropierea familiei Voinea, cât si din Spitalul Universitar de Urgenta si de la Catedra de Oftalmologie a UMF Bucuresti ne-au dezvaluit ca „între conferentiarul Liliana Voinea si asistenta sa, dr. Daniela Stana, exista ceva mai mult decât o simpla relatie profesionala”. Liliana Voinea a propulsat-o pe Dana Stana atât în Societatea Româna de Oftalmologie, cât si în Comisia Superioara de Verificare a Persoanelor Adulte cu Handicap din cadrul Comisiei Superioare Nationale a Ministerului Sanatatii (care se ocupa în special de verificarea medicala a celor care solicita… certificate de raniti în revolutia din decembrie 1989).

Veriga lipsa

Tatal Danei Stana si al Corinei Cretu a fost un apropiat atât al sotiei generalului Dan Voinea, cât si al lui Ion Iliescu, prietenia dintre cei trei cimentându-se înca din anul 1984 (anul în care Iliescu fusese numit director al Editurii Tehnice, editura la care Traian Cretu si-a publicat, pâna în aprilie 1989, toate Tratatele de Fizica). In anul 2004, Corina Cretu a inaugurat în judetul Salaj, la Napradea, o scoala generala care poarta numele tatalui sau, iar la dezvelirea bustului lui Traian Cretu au fost prezenti Ion si Nina Iliescu, si, nu în ultimul rând, Liliana si Dan Voinea.

La inaugurare, Cretu le-a multumit atât lui Iliescu, cât si lui Voinea „pentru gestul extrem de frumos facut de domnii Ion Iliescu si Dan Voinea pentru prietenul lor, tatal meu, de care i-a legat o lunga si frumoasa prietenie, realizarea acestui bust fiind un proiect comun al celor doi!”. De ce a ascuns generalul Dan Voinea strânsa sa legatura cu cel pe care l-a „anchetat” nu mai este acum o enigma. Cheia tergiversarii dosarelor fierbinti de astazi se gaseste in trecutul inca plin de mistere al „edecarului” Ion Iliescu.(Ziarul)

Conferinta de Presa Extraordinara a Asociatiei Victimelor Mineriadelor

Vineri ora 12 – la sediul organizatiei din strada Batistei nr 11 et 1, langa Ambasada SUA

Contact – Viorel Ene. Tel fix: 310 73 32, mobil: 0766 482 999

Puncte principale abordate:

· Prezentarea rezultatelor discutiilor purtate cu procurorii sefi ai Sectiei Militare si ai Sectiei Civile a Parchetului ca urmare a initierii dialogului AVMR cu Procurorul General Laura Codruta Kovesi.

 · Generalul Dan Voinea, deferit Justitiei

Vor fi prezentate dezvaluiri cu privire la personajele implicate in planul exonerarii lui Ion Iliescu, principalul vinovat al crimelor si represiunilor din perioada 1989-1990.

· Doru Maries – impostura unui fals “lider al revolutionarilor”

Initierea unui proiect de respingere a privilegiilor asa zisilor „revolutionari”

Procurorul militar sef adjunct al sectiei parchetelor militare este un diversionist insarcinat cu manipularea si tergiversarea dosarelor cheie – Mineriada 1990 si Revolutia 1989 – in care este implicat direct Ion Iliescu si gruparea FSN-ului creata de el, cu sprijinul direct al Rusiei sovietice. In realitate Dan Voinea a fost si este acolitul de taina al lui Ion Iliescu – servul predilect al Aparatului de Partid si de Stat instaurat printr-un complot din care a facut si el parte si in care a avut un rol major, in calitate de maior, ofiter acuzator al lui Ceausescu.  

Dosarul Mineriadei 1990 pleaca de la plangerea penala (constituita in dosarul penal 160/P/1997) initiata cu mai bine zece ani in urma de de Ene Viorel, presedintele Asociatiei Victimelor Mineriadelor si de Nica Leon. Procurorul militar Dan Voinea a dat NUP acestui dosar, inca din 1998. De atunci incoace intreaga activitate a generalului Voinea a fost dedicata tergiversarii Dosarului prin toate mijloacele si tacticile de musamalizare posibile, in vederea prescrierii faptelor.

Dan Voinea a avut un aport important la instalarea lui Doru Maries la sefia Asociatiei 21 Decembrie iar acesta din urma joaca rolul sustinatorului „civil” al procurorului militar.

Doru Maries, in 1990, facea parte dintr-o fantomatica Alianta a Poporului, care fost suspectata de la bun inceput de organizatorii Pietei Universitatii ca are misiuni diversioniste. Organizatia pe care o coordona a fost controlata de fostul sef al UM 0215, colonelul Florin Calapod.

Misiunea securistilor lui Voican si Roman a fost compromiterea mesajului Pietei Universitatii – nonviolent si pasnic, prin instaurarea unui spirit autarhic si initierea unor actiuni provocatoare.

Maries a fost instrumentul principal al acestui proiect malefic, care avea ca scop justificarea interventiei in forta impotriva manifestantilor Pietei Universitatii. Cu trei ore inainte de reprimarea cu mana armata a studentilor de la Universitate si Arhitectura, in 13 iunie 1990, organizatia lui Doru Maries si-a strans pe sest catrafusele si s-a pus la adapost.

Organizatia noastra, sustinuta de fondatorii Pietei Universitatii – Seniorii Ligii Studentilor, Grupul Independent pentru Democratie, la care se adauga Civic Media, UMRL dar si alte organizatii ale societatii civile, initiaza astazi un proiect de larga respiratie civica si de interes public prin care se urmareste respingerea sistemului de privilegii a clasei asa numitilor „revolutionari”.

Vom cere revizuirea si schimbarea de fond a legilor prin care se acorda beneficii zecilor de mii de pseudo-luptatori. Adevaratii luptatori sunt cei care au facut rezistenta armata impotriva sovieticilor bolsevici, sunt detinutii politici care au executat ani grei de Canal, de puscarie si carcera, sunt martirii care s-au jertfit rezistand cu eroism in fata comunismului de esenta moscovita.

Toti ceilalti sunt o pletora de profitori nedemni ai noii clase de privilegiati instituite de Ion Iliescu, „revolutionarii” de Opereta. Miza complotistilor dirijati de Moscova, a serviciilor sovietice care l-au propulsat pe Ion Ilici Iliescu, a fost acoperirea loviturii de stat care a furat insurectia miilor de romani iesiti in strada impotriva ideologiei comuniste si Aparatului de Partid in Decembrie 1989. Ion Iliescu a reinstituit astfel sistemul favoritismelor si privilegiilor „ilegalistilor” – revolutionarii bolsevici din vremea sa.

In opinia noastra, numai urmasii victimelor si cei raniti in urma episodului dramatic al evenimentelor din Decembrie 1989 ar avea dreptul la compensatii financiare din partea Statului.

Sursa: civicmedia.ro, 14.02.2008

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 • FACEBOOK

 • STATISTICI SITE

 • Taguri

 • Calendar

  decembrie 2022
  L Ma Mi J V S D
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  262728293031  
 • Comentarii Recente

 • Articole Recente

 • Categorii