Reactie AVMR la Solutia Parchetului General din 13.10.2008

 ASOCIATIA VICTIMELOR MINERIADELOR

1990-1991 DIN ROMANIA
str. Batistei nr. 11, sect. 2, Bucuresti,
tel/fax: 021.310.73.32 / 0766.482.999  0724.363.418       
 
 

Luare de Poziţie a A.V.M.R. faţă de soluţia Parchetului General de absolvire de vina a infractorului Ion Iliescu.

 

Faţă de soluţia anunţată de Parchetul General de care am aflat din mass-media anuţăm că nu am fost înştiinţaţi oficial, cu toate că am solicitat Procurorului General Laura Codruţa Covesi în repetate rânduri o întâlnire  pentru clarificarea Dosarul  Mineriadei din iunie 1990.

Soluţia dată de Parchetul General este inacceptabilă şi reprezinta o nouă mârşavie a procurorilor corupţi şi aserviţi politic.

Exoneraraea de vină a criminalului Ion Iliescu în contextul electoral actual, nu poate fi întâmplătoare, procurori aserviti torţionarului Ion Iliescu iau măsuri de a se pune la adăpost, în eventualitatea unei viitoare guvernării P.S.D.

Am trimis scrisori deschise Ministrului de Justiţie Catălin Adrian Predoiu, Primului Ministru  Călin Popescu Tăriceanu, Şefului Statului, Preşedintele Traian Băsescu,  Consiliului Superior al Magistraturii, fără rezultate concrete.

Asociaţia noastră a avut în trecut, întâlniri cu Ministrul Justiţiei care ne-a comunicat că trebuie să avem încredere în justiţie, cu Procurorul General Laura Codruţa Covesi care ne-a asigurat de rezolvarea cu celeritate a Dosarului Represiuni şi  ne-am întâlnit la Palatul Cotroceni cu domnul consilier presidential Catălin Avramescu căruia i-am înmânat Memoriul şi istoricul Dasarului Mineriadei pentru a lămuri necunoscutele dosarului astfel încât garantul Constituţiei şi îndeplinirii prevederilor legilor în România, Presedintele Traian Băsescu, să fie în cunoştinţă de cauză.

Ne-am adresat cu plângeri şi C.S.M.-ului de la care aşteptăm de mai bine de 8 luni un răspuns cu privire la inspecţia pe fond de la Parchetul Militar unde procurorul militar Sef Adjunct Dan Voinea a tergiversat vreme de aproape un deceniu finalizarea acestui dosar cheie al Justiţiei Româneşti. Asociatia nostră a fost aceea care a determinat creearea acestui dosar începând cu anul 1997.

Dupa cum se ştie deja, chiar Procurorul General al Romaniei a arătat că în conceperea actelor juridice al dosarului aflat în faza iniţială la parchetul militar a efectuat cu buna ştiinţă grave greşeli juridice care ar fi dus la ,,nulitatea absolută a dosarului de cercetare penală’’.Tocmai din acest motiv asociaţia noastră a sprijinit măsura trecerii acestui dosar de la secţia militară la secţia civilă, în coformitate cu Decizia Curţii Constituţionale nr.160/20.06.2007 şi cu normele europene care impun anchetarea de către procurori civili a acestui dosar.

Cu toate acestea constatăm astăzi cu stupefacţie că acei tineri procurori de la care aşteptam acum o justă administrare a justiţiei, prin trimiterea în faţa instanţei a infractorilor Ion Iliescu, Petre Roman etc. nu sunt cu nimic diferiţi de restul procurorilor – agenţi acoperiţi ai Securităţii pe care s-a sprijinit atâţia ani ,,DEMOCRATURA F.S.N.-istă.

Actualul Guvern liberal l-a preluat pe acolitul lui Ion Iliescu, Petre Roman în guvernare.

Promisiunile Presedintiei, Guvernului, Ministrului Justiţiei şi procurorului general s-au dovedit a fi apă de ploaie.

Aceste institutii şi aceşti oameni sunt instituţii ale ruşinii, iar personajele pe care le reprezintă sunt vrednice de dispreţ.

 Ne vom adresa tribunalelor penale internaţionale şi vom cere chemarea în judecată  alături de infractorul criminal Ion Iliescu a tuturor reprezentanţilor statului vinovaţi de complicitate şi favorizarea infractorilor.

Crimele lui Ion Iliescu şi ale regimului F.S.N.-ist sunt imprescriptibile. Reamintim celor care au uitat că Ion Iliescu personal a fost cel care a ordonat folosirea de către armată a miniţiei de război împortiva demonstranţilor din Piaţa Universităţii şi a cetăţenilor Capitalei.

S-au tras 1.466 de gloanţe de război de către militarii regimentului de la Buzău.

Au fost călcaţi în picioare peste 3.400 de bucureşteni de către hoardele de minieri aduşi de către Ion Iliescu în Capitală, au fost încarceraţi la unităţile de Securitate controlate de către SRI şi Virgil Măgureanu peste 1.000 de studenţi, intelectuali, bărboşi din Piaţa Universităţii arestaţi ilegal de către forţele de represiune coordonate de activul de cadre al F.S.N, organele 0215, S.R.I şi armata.

Au fost înregistraţi la spitale 746 de cazuri de răniţi grav, oficial 6 morţi, neoficial 130 de morţi care au dispărut în cimitirul de neidentificaţi de la Străuleşti.

Regimul FSN şi actualii săi urmaşi răspandiţi în toate partidele aflate la guvernare în România în ultimii 18 ani sunt marcaţi de sânge şi de crimă. Dacă actuala putere îşi permite să ignore şi să muşamalizeze toate aceste fapte, înseamnă că sunt în egală măsură părtaşi la tot răul care marchează cariera politică a lui Ion Iliescu şi a acoliţilor săi.

Asociaţia noastă a făcut ultimul protest în data de 30.09.2008 în faţa Parchetului General când victimelor mineriadelor au picurat pe treptele acestei instituţii.

Vom contesta această decizie în momentul când vom avea răspunsul scris.

Pe site-ul www.avmr.ro găsiţi demersurile şi protestele Asociaţiei noastre inclusiv ,,Protestul însângerat’’

Pentru toti cei interesati, date suplimentare, in extenso, legate de Dosarul Ion Iliescu -Mineriada din 13-15 iunie 1990, găsesc informatii suplimentare la www.avmr.ro şi www.mineriada.org.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 • FACEBOOK

 • STATISTICI SITE

 • Taguri

 • Calendar

  ianuarie 2022
  L Ma Mi J V S D
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31  
 • Comentarii Recente

 • Articole Recente

 • Categorii