Gelu Voican Voiculescu lustrat de victimele Mineriadelor !

Astăzi, 30.06.2010, două ONG-uri au depus la Curtea de Apel Bucureşti o contestaţie cu privire la adeverinţa CNSAS prin care Gelui Voican Voiculescu este scos mai alb ca neaua din slugăreala la Securitate. Deh, unde s-au dus anii cei frumoşi ai tinereţii delatoare…

Prezentăm în continuare conţinutul acţiunii:

Către

Curtea de Apel Bucureşti

Secţia Contencios Administrativ şi Fiscal

DOMNULE PREŞEDINTE

Subscrisele:

Asociaţia Adevăr şi Dreptate, cu sediul în Bucureşti, str. Batişte nr. 11, sector 2, prin vice-preşedinte Mihai Rapcea, şi

Asociaţia Victimelor Mineriadelor 1990-1991 din România, cu sediul în Bucureşti, str. Batişte nr. 11, sector 2, prin vice-preşedinte Ene Viorel, în contradictoriu cu pârâtul Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (C.N.S.A.S.), cu sediul în Bucureşti, str. Matei Basarab nr. 55-57, sector 3, formulăm în termen legal prezenta

CONTESTAŢIE

Împotriva adeverinţei nr. 1245/23.02.2010 emisă în temeiul ari. 3 lit. z), ari. 8 lit. b), art. 10, art. 33 alin. 1 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 24/2008, privind accesul ia propriul dosar şi deconspirerea Securităţii, aprobata cu modificări şi completări prin Legea nr. 293/2008, prin care s-a adeverit faptul că nu i se poate atribui calitatea de lucrător/ colaborator al Securităţii d-lui VOICULESCU Gelu Voican.

Solicităm infirmarea acestei soluţii, în sensul adeveririi faptului că elementele prezentate in cuprinsul adeverinţei contestate se circumscriu prevederilor ari. 2 lit. a şi b din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 24/2006 privind accesul la propriul dosar şi deconspirarea Securităţii, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 293/2008, iar dl. VOICULESCU Gelu Voican i se poate atribui calitatea de lucrător/colaborator al Securităţii.

MOTIVE:

ÎN FAPT: Arătăm că atât din conţinutul adeverinţei cât şi din conţinutul notei de constatare nr. S/DI/I/488 din 16.02.2009 întocmită de Direcţia de Specialitat din cadrul CNSAS, rezultă că dl. Gelu Voican Voiculescu a avut calitatea de lucrător/colaborator al Securităţii.

Acest lucru rezultă din chiar declaraţiile date de dl. Gelu Voican Voiculescu, aşa cum sunt ele reluate parţial în conţinutul adeverinţei. Astfel, dl. Voican dă ample note informative cu privire la activitatea şi planurile de viitor ale diferitelor persoane care l-au primit în anturjul lor, nimereşte „întâmplător” taman în mijlocul unei descinderi la casa unui doctor „pe care nu îl cunoscuse prea bine” şi le reproşează organelor de securitate că nu au ales momentul potrivit pentru descindere (flagrant), considerând că au pătruns prea devreme în locuinţa respectivă şi nu au surprins persoanele adunate acolo în poziţii yoga, iar în altă delaţiune, face consideraţii generale pe tema persoanei lui Gregorian Bivolaru, dând recomandări cu privire la posibile modalităţi de „reeducare” a acestuia – fi prin muncă silnică („dar nedistructivă” – gen săpat de şanţuri – a nu se uita că unii care au săpat la şanţuri până la epuizare au mai şi murit, cum este cazul deţinuţilor de la Canal), însăşi noţiunea de „reeducare” folosită în conţinutul delaţiunii fiind o directă trimitere la fenomenul reeducării – din Piteşti, Gherla, Tg. Ocna, Târgşor, Ocnele Mari, Aiud din anii 1951-1952 şi anii 1960.

Nu putem trece cu vederea nici activitatea mai recentă (postdecembristă) a d-lui Gelu Voican Voiculescu, care nu reprezintă decât o continuitate a activităţii de colaborare cu organele de securitate (activitatea din timpul mineriadelor a dlui. Gelu Voican Voiculescu fiind de notorietate publică şi făcând chiar obiectul unei plângeri penale  asociaţiei noastre – AVMR).

Pe de altă parte există mari suspiciuni că dl. Gelu Voican Voiculescu, în calitatea sa de prim şef postdecembrist al proaspătului înfiinţat atunci Servici Român e Informaţii, continuatorul fostei Securităţi, a avut grijă să înlăture din dosarele sale  orice document care să îl incrimineze şi care să facă dovada directă a colaborării cu fosta Securitate.

Pentru aceste considerente, vă solicităm să dispuneţi infirmarea acestei soluţii, în sensul adeveririi faptului că elementele prezentate in cuprinsul adeverinţei contestate se circumscriu prevederilor ari. 2 lit. a şi b din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 24/2006 privind accesul la propriul dosar şi deconspirarea Securităţii, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 293/2008, iar dl. VOICULESCU Gelu Voican i se poate atribui calitatea de lucrător/colaborator al Securităţii.

Totodată, vă solicităm să dispuneţi potrivit disp. art. 172 Cod Procedură Civilă  obligarea pârâtei la comunicarea la dosarul prezentei cauze a copiei conforme cu originalul a tuturor documentelor (dosarelor) pe care le deţine referitor la dl. VOICULESCU Gelu Voican, pentru o justă soluţionare a cauzei.

ÎN PROBATORIU solicităm admiterea probei cu înscrisuri şi martori, precum şi orice alte probe a căror necesitate ar reieşi din cadrul dezbaterilor.

Pentru AVMR

Preşedinte Ene Viorel    _________________

Pentru APADAR

Vice-Preşedinte Rapcea Mihai   ________________                               30.06.2010

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 • FACEBOOK

 • STATISTICI SITE

 • Taguri

 • Calendar

  decembrie 2022
  L Ma Mi J V S D
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  262728293031  
 • Comentarii Recente

 • Articole Recente

 • Categorii