Excelenţei Sale, Domnului MARK H. GITENSTEIN, Ambasador al Statelor Unite în Romania

Excelenţei Sale,

Domnului MARK H. GITENSTEIN,

Ambasador al Statelor Unite în Romania

 

EXCELENŢĂ,

Americanii îşi onorează în fiecare an la 4 iulie străluciţii părinţi fondatori, dar şi mai important este că ei îşi aduc aminte că aceştia au răspuns dezideratului unei ample părţi a populaţiei care a dorit să fie liberă şi dinamică. Statele Unite ale Americii sărbătoresc astfel libertatea cuvântului, a religiei, dreptul la liberă asociere, libertatea presei, ca şi respectul pentru drepturile fundamentale ale fiecărei persoane, indiferent de rasă, etnie sau credinţă.

Adoptată oficial, pe 4 iulie 1776, de către Congresul Continental de la Philadelphia, Declaraţia de Independenţă, este actul de naştere al Statelor Unite ale Americii.

 

EXCELENŢĂ,

Ne folosim de acest prilej, pentru a vă adresa cele mai sincere şi mai prieteneşti urări de bine, pe care vă rugăm să le transmiteţi poporului american şi Congresului Statelor Unite.

O rugăm pe Excelenţa Voastră în continuare, să accepte scuzele noastre, însă cuvintele rostite în cadrul Discursului oficial:

“Aici, în Romania, faceţi eforturi de reformare şi modernizare a statului şi a economiei. Totul pentru a implini visul de a crea acea societate a oportunităţilor, pentru care şi-au dat viaţa tinerii patrioţi români în urma cu 20 de ani. Nu ar trebui să existe diferenţe de opinii asupra acestor subiecte şi ştim că nu va fi simplu”, ne-au determinat să vă informăm asupra unei situaţii pe care o considerăm inadmisibilă şi inacceptabilă.

În februarie 2010, prin hotărarea Primului ministru, la conducerea Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc(IICCMER) a fost numit Vladimir Volodea Tismăneanu, profesor de ştiinţe politice la Universitatea Maryland, College Park.

Mai multe ONG-uri care aparţin societăţii civile, i-am trimis acestuia, o Scrisoare deschisă, care cuprinde o expunere amănunţită a „incompatibilităţii” acestuia cu funcţia primită şi solicitarea de a-şi da demisia din funcţie.

Menţionăm că Asociaţia Victimelor Mineriadelor 1990-1991 din România (A.V.M.R.) este singura asociaţie legal constituită încă din anul 1996 şi reprezintă interesele victimelor represiunii sângeroase din 13-15 iunie 1990 ( represiune cunoscută sub numele de Mineriada din iunie1990).

În această calitate suntem obligaţi de împrejurări, să vă prezentăm o sinteză a camelionismului politic si nocivităţii informative, pe care Vladimir Volodea Tismăneanu le-a probat de-a lungul întregii perioade de activitate, până in zilele noastre,cand transpiră cuprins de ”grija adevărului”.

Cunoscut mai mult ca „istoric de budoar” (fiu al unor activişti-comunişti evrei Lev Moiseevici Tismeneţki şi Hermina Marcushon înrădăcinaţi în utopia marxist-leninistă de factură sovietică si veniţi pe ,,tancurile ruseşti”) fost nomenklaturist comunist, ideolog al internaţionalismului, este cel care a comis cel mai mincinos „raport” asupra comunismului!

Decizia noii conduceri a IICCMER( al cărui preşedinte este Tismăneanu) de a-şi extinde activitatea şi asupra perioadei post-decembriste şi a Mineriadelor ne stârneşte nemulţumirea si totodată mirarea asupra obrazniciei.

EXCELENŢĂ,

Ne permitem să vă atragem atenţia că este o „rusificare” şi o ” politizare” a institutului cât şi a istoriei recente, pe care vrea să o măsluiască conform indicaţiilor venite de la Preşedintele Traian Băsescu!

Rescrierea istoriei recente, Mineriada iunie 1990”, are ca scop salvarea criminalilor care au ordonat şi executat sângeroasa represiune din iunie 1990.

Întrega echipă a institutului este formată după chipul şi asemănarea lui Tismăneanu. Din aceasta echipa face parte şi pensionarul gen.(r) Dan Voinea, cel ce ,,a îngropat” dosarul represiunii din iunie 1990, şi care are ca singur scop, dezinformarea şi apărarea adevăraţilor vinovaţi: Ion Iliescu, Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu, Doru Viorel Ursu, Virgil Magureanu,etc. Toţi cei care se fac vinovaţi de represiunea din iunie 1990 se găsesc nominalizaţi în Plângerea Penală depusă organelor în drept, încă din 1997, de către A.V.M.R.

Activitatea depusă de Volodea Tismăneanu înainte de 1989, în cadrul laboratorului de sociologie al I.P.C.T, presupunea accesul zilnic la sondajele de opinie, şi înlesnea înţelegerea amplitudinii dezastrului „calităţii vieţii” în România lui Ceauşescu. Se pare că a trezit ”interesul” Direcţiei 3 a Securitaţii, înainte de a rămîne în Occident în 1981 cu ajutorul Ghizelei Vass (există indicii despre o infiltrare, ca agent al Securităţii în mediile intelectuale occidentale, intrat în SUA abia în 1985).

Militant comunist activ şi după 1989, îl laudă şi îl scuză pe Ion Iliescu, activist de seama al regimului Ceauşescu (ne referim în treacăt, la cartea cu interviuri apărută în 2000, pe care a scris-o împreună cu fostul preşedinte comunist) de organizarea şi executarea sângeroasei represiuni din iunie 1990-Mineriada.

Raportul Comisiei prezidenţiale asupra comunismului, având 666 de pagini, acoperă cu viclenie, cele mai mari crime făcute de diktatura comunistă din România (al cărui reprezentant detaşat a fost propriul sau tată Lev Moiseevici Tismeneţki, cel care a primit pentru slujirea regimului comunist, drept recompensă, gradul de general), lucrare pe care a făcut-o la ordinul / împreună cu preşedintele neocomunist Traian Băsescu.

A intrat de tânăr la catedra de filozofie a Universităţii din Bucureşti obţinând doctoratul în marxism. Apropierea pe care a avut-o de familia Ceauşescu, l-a determinat să devina unul dintre prietenii lui Nicu Ceauşescu, zis ‘’Printişorul’’. Conform unor surse,se pare că a profitat de aceasta prietenie, pregătindu-şi ,,fuga în Occident’‘ pentru o mai bună acoperire informativă.

EXCELENŢĂ,

AVMR ŞI ASOCIAŢIILE SEMNATARE CONSIDERĂ CĂ ESTE UN CONFLICT MAJOR DE INTERESE ÎNTRE SCOPUL INSTITUTULUI ŞI ORIENTAREA BOLŞEVICĂ A LUI VOLODEA TISMĂNEANU;

Totodată, AVMR ŞI ASOCIAŢIILE SEMNATARE, ATRAG ATENŢIA ASUPRA INCOMPATIBILITĂŢII MORALE ÎNTRE POZIŢIA DE BOLŞEVIC ŞI CEA DE CERCETĂTOR AL CRIMELOR COMUNISMULUI SI MAI NOU A ,,MINERIADELOR”.

Ca urmare,

AVMR ŞI ASOCIAŢIILE SEMNATARE ÎI CER LUI TISMĂNEANU SĂ DEMISIONEZE URGENT DIN FUNCŢIA DE PREŞEDINTE, IAR PROIECTELE PE CARE LE SUSŢINE SĂ FIE MODIFICATE PENTRU A NU MAI FI SUBIECTE DE GLUMĂ PE PLAN INTERNAŢIONAL.

CONSIDERĂM CĂ ACESTĂ FUNCŢIE TREBUIE OCUPATĂ DE O PERSOANĂ CARE SĂ AIBĂ PROBITATEA MORALĂ ŞI PREGĂTIREA NECESARE PENTRU REPREZENTAREA UNUI

INSTITUT ATĂT DE SPECIAL.

În concluzie, tovaraşul Vladimir Volodea Tismăneanu, ca activist utecist şi nomenclaturist comunist, nu are dreptul să ne mintă, mai ales că este plătit din banii noştri de la buget. Felul în care s-a scuzat pe sine, iscusinţa arătată în momentele în care şi-a apărat tatăl, ne arată clar legatura fiziologică pe care o are cu comunismul.

Chiar dacă de-a lungul anilor, retorica lui s-a mai schimbat, tupeul, aroganţa şi impertinenţa dovedite de Tismăneanu, sunt specifice alogenilor şi conaţionalilor evrei, care au venit in 1944 cocoţaţi pe tancurile sovietice şi au instaurat în România cu ajutorul NKVD, cea mai odioasă diktatură.

EXCELENŢĂ,

Trebuie să acceptaţi, că originea alogenă şi credinţa bolşevică a lui Tismăneanu, sunt străine de acest popor şi îl fac indezirabil. Numai faptul că a reuşit să determine introducerea Holocaustului ca obiect de studiu în şcoală, nu răspunde nevoii de adevăr în privinţa celor 10.000 de români executaţi fără judecată de către temuta Securitate şi îngropaţi de cele mai multe ori, în gropi comune.

Faptul că a ajuns în America, păcălindu-i pe conaţionalii dumneavoastră, naivi în ale comunismului, nu îl ajută în faţa noastră, a adevăraţilor români care nu au uitat diktatura comunistă.

SUSŢINEREA ACESTUI FIU DE TORŢIONAR COMUNIST DE CĂTRE S.U.A ESTE O EROARE ŞI UN MARE SEMN DE ÎNTREBARE PRIVIND INFORMAŢIILE CORECTE ASUPRA A

CEEA CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ROMÂNIA.

EXCELENŢĂ,

Vă reamintim că în iunie 1990, ambasadorul S.U.A. în Romania la acea vreme a declarat că: ,,mineriada iunie 1990 este o lovitură dată tinerei democraţii din România”.

O rugăm pe Excelenţa Voastră să informeze corect Casa Albă şi Departamentul de Stat despre ,,Mineriada iunie 1990” şi diversiunea lui Vladimir Volodea Tismaneanu, doctor în marxism şi dezinformare.

Vă rugăm să primiţi, Domnule Ambasador, Excelenţa Voastră, asigurarea întregii noastre stime.

Asociatia Victimelor Mineriadelor 1990-1991 din Romania

prin presedinte Viorel Ene

Asociatia Baricada Inter 1989

prin presedinte Ion Iofciu

Asociaţia Pentru Apărarea Drepturilor Apatrizilor şi Refugiaţilor A.P.A.D.A.R.

prin vicepresedinte Mihai Rapcea

Mişcarea Conservatoare

prin Dragoş Nicu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 • FACEBOOK

 • STATISTICI SITE

 • Taguri

 • Calendar

  decembrie 2022
  L Ma Mi J V S D
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  262728293031  
 • Comentarii Recente

 • Articole Recente

 • Categorii