AVMR recuza judecatorul in procesul intentat de Teodor Maries

 

Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti

Dosar nr. 10669/4/2008

Completul 8 civil

Termen: 28.01.2010

DOMNULE PREŞEDINTE

Subsemnatul Ene Viorel, Preşedintele Asociaţiei Victimelor Mineriadelor 1990-1991 din România, pârât-reclamant în dosarul nr. 10669/4/2008 al Judecătoriei Sector 4 Bucureşti, în contradictoriu cu reclamantul-pârât Mărieş Teodor, formulez potrivit disp. art. 27 pct. 1 Cod Procedură Civilă prezenta

CERERE DE RECUZARE

Cu privire la d-na judecător Popa Cornelia, întrucât există serioase indicii că aceasta nu dă dovadă de obiectivitate şi imparţialitate în judecarea prezentei cauze, având un interes propriu în soluţionarea favorabilă (admiterea acţiunii) reclamantuluipârât Mărieş Teodor.

Arăt că acest litigiu este de fapt concretizarea unei lupte politice, miza acestui dosar fiind consolidarea „legendei” de revoluţionar a reclamantuluipârât Mărieş Todor, şi implicit a celor ce îl susţin din umbră.

Apreciez că respingerea nemotivată a cererii de audiere a unui martor în condiţiile în care printro încheiere anterioară instanţa a admis probatoriul solicitat (inclusiv proba cu martori) – doar din considerentul că acest martor este un fost preşedinte al României actualul simplu particular Ion Ilici Iliescu, mă îndreptăţeşte să cred că d-na judecătoare investită cu soluţionarea prezentei pricini nu face dovada imparţialităţii şi obiectivităţii ce sunt caracteristice corpului magistraţilor, această măsură de înlăturare a unui martor esenţial pentru probatoriul nostru fiind de natură să îmi prejudicieze mijloacele de apărare.

Mai mult, d-na judecător a înţeles chiar să îşi manifeste deschis simpatia şi îngrijorarea faţă de reclamantulpârât Teodor Mărieş privind starea de sănătate a acestuia, după 75 de zile de aşazisă grevă a foamei pe care acesta afirmă că şi-ar fi asumat-o pentru a şantaja magistraţii să îi dea o copie a dosarelor Revoluţiei şi al Mineriadei (aflate încă în faza e cercetare penală la Parchet). Dacă un astfel de şantaj ordinar la adresa magistraţilor a reuşit, iar numitul Mărieş a intrat din nou într-o aşa zisă grevă a foamei, cerând dreptate, toate aceste aspecte îmi creează temerea justificată ca nu cumva d-na judecător, impesionată de astfel de „argumente” străine de natura pricinii şi a dreptului în general, să „abdice” de la imparţialitatea şi obiectivitatea de care ar trebui să dea dovadă ca magistrat.

Pe de altă parte, susţinerea publică de care se bucură reclamantulpârât din partea actualului preşedinte Traian Băsescu în susţinerea cererilor sale, poate creea o stare de temere şi nesiguranţă d-nei judecător a cărei recuzare o cer, această presiune politică având deja ca rezultat în această cauză respingerea unor probe solicitate de mine.

În aceste condiţii, apreciez că d-na judecător Popa Cornelia manifestă un interes personal în cauză, respectiv interesul de a nu îşi periclita cariera şi evoluţia în magistratură opunânduse unei vădite presiuni politice în prezenta cauză.

Preşedintele Asociaţiei Victimelor Mineriadelor 1990-1991

Din România, Ene Viorel

prin avocat Rapcea Mihai

28.01.2010

DOMNULUI PREŞEDINTE AL JUDECĂTORIEI SECTORULUI 4 BUCUREŞTI

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 • FACEBOOK

 • STATISTICI SITE

 • Taguri

 • Calendar

  noiembrie 2022
  L Ma Mi J V S D
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  282930  
 • Comentarii Recente

 • Articole Recente

 • Categorii