Asociatia Victimelor Mineriadelor, plangere penala contra lui Oprescu (2)

Asociatia Victimelor Mineriadelor, plangere penala contra lui Oprescu (2)

 Asociaţia Victimelor Mineriadelor a depus plângere penală împotriva lui Sorin Oprescu şi a altor medici de la Spitalul de urgenţă Floreasca, anunta NewsIn.

Preşedintele Asociaţiei, Viorel Ene, cere audierea de către procurori a candidatului independent la Primăria Capitalei.

În plângerea formulată de Asociaţia Victimelor Mineriadelor, se susţine că Oprescu „este unul dintre medicii care şi-au trădat jurământul”. Potrivit documentului depus la Parchet, se arată că preşedintele asociaţiei, Viorel Ene, ar fi aflat, când era internat în spitalul Floreasca, în urma evenimentelor din 13-15 iunie 1990, că „doctorul Oprescu se numără printre aceia care dirijează forţele poliţieneşti către răniţii şi victimele minerilor aflaţi în stare gravă”.

Plângerea a fost depusă marţi la Parchetul General şi vizează infracţiuni precum subminarea puterii de stat, abuz în serviciu, reţinere, arestare nelegală, tortură şi genocid.

„Solicităm să se facă cercetări inclusiv pentru infracţiunile prescrise, urmând să se constate că s-au săvârşit acele infracţiuni”, declară Viorel Ene.

El afirmă că Sorin Oprescu ar trebui audiat. „Întrucât Asociaţia noastră a luat la cunoştinţă că, în aceste zile ale campaniei electorale, doctorul Sorin Oprescu a declarat că ar fi îngrijit victime ale mineriadei, dar şi mineri molestaţi, fără ca totuşi să îl regăsim printre martorii audiaţi la parchet, solicităm Parchetului să îl audieze pe doctorul Oprescu pentru a lămuri circumstanţele participării sale din punct de vedere medical la evenimentele din 13-15 iunie şi la muşamalizarea consecinţelor grave ale represiunii ordonate de Iliescu”, a declarat Ene.

UPDATE – Sorin Oprescu a declarat, la randul sau, că acuzaţiile care i se aduc de către Asociaţia Victimelor Mineriadelor sunt „aiureli” şi că nu a fost „îndrumător de mineri”, ci un doctor care-şi făcea datoria.

„Astea sunt aiureli. În 1990 eram un tânăr doctor, dacă la 39 de ani pot să fiu un tânăr doctor, care îmi făceam datoria alături de colegii mei. Nu am avut nicio funcţie politică, nu am avut nicio funcţie socială de îndrumător de mineri”, a spus Oprescu.

Sursa: ROL.ro, 4.06.2008

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 • FACEBOOK

 • STATISTICI SITE

 • Taguri

 • Calendar

  decembrie 2022
  L Ma Mi J V S D
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  262728293031  
 • Comentarii Recente

 • Articole Recente

 • Categorii