Asociaţia Victimelor Mineriadelor precizează că e organizatoarea mitingului din faţa Ambasadei ruse


Asociaţia Victimelor Mineriadelor precizează că este organizatoarea mitingului de protest faţă de conflictul din Georgia, desfăşurat în această dimineaţă, în faţa Ambasadei Rusiei la Bucureşti, informează Mediafax.

Conform preşedintelui asociaţiei, Viorel Ene, la miting au participat şi reprezentanţi ai Asociaţiei pentru apărarea drepturilor apatrizilor şi refugiaţilor, ai Mişcării Civice, ai Noii Drepte, precum şi ai partidului Forţa Civică.

Potrivit acestuia, Asociaţia Victimelor Mineriadelor este cea care a obţinut, în calitate de organizator, autorizaţia necesară desfăşurării mitingului.

Aproximativ 30 de persoane, în majoritate vârstnici, au participat astăzi, timp de 45 de minute, la manifestaţia organizată în faţa Ambasadei Rusiei, în semn de protest faţă de conflictul din Georgia.

Ambasada Georgiei la Bucureşti, care a anunţat într-un comunicat în urmă cu două zile acest protest, susţine că nu este implicată în organizarea evenimentului, mesajul pe care l-a transmis, marţi, fiind „un apel preluat din presă”.

Manifestanţii au arborat drapele ale României şi Georgiei, dar şi pancarte, pe una dintre ele fiind scris: „Putin=Hitler”.

Adrian Iuraşcu, preşedintele partidului Forţa Civică, a luat cuvântul la manifestaţie, rostind acuzaţii dure la adresa autorităţilor ruse despre care a afirmat că, deoarece nu au putut „falsifica” alegerile în cazul preşedintelui Saakaşvili, au ales să pătrundă pe teritoriul georgian cu trupele.

„Ce este foarte grav este că politicienii noştri după 1990 au permis aşa-zişilor oameni de afaceri ruşi să cumpere foarte multe societăţi comerciale de importanţă strategică în România”, a adăugat Iuraşcu, în opinia căruia ar trebui stabilită o clauză specială că investitorii ruşi nu pot face achiziţii în România.

Mitingul, programat în intervalul orar 10.00 – 13.00, s-a încheiat înaintea orei 11.00, pe fundalul povestirilor celor mai vârstnici în legătură cu perioada ocupaţiei sovietice. Paza a fost asigurată de zece jandarmi, iar circulaţia pe Şoseaua Kiseleff nu a fost perturbată.

La eveniment au luat parte şi câţiva georgieni din România. Dintre aceştia, o tânără a precizat că a venit la manifestaţie „pentru a protesta faţă de agresiunea militară a Rusiei în Georgia”.

„Vrem ca Rusia să îşi retragă forţele militare din ţara noastră. Vrem ca întreaga comunitate internaţională să susţină mai mult ţara noastră, libertăţile Georgiei”, a spus tânăra. Ea a precizat că a aflat despre organizarea evenimentului de pe Internet, citind presa şi a ţinut să-şi exprime recunoştinţa „pentru sprijinul acordat de societatea românească”.

Sursa: Adevarul, 14.08.2008

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 • FACEBOOK

 • STATISTICI SITE

 • Taguri

 • Calendar

  decembrie 2022
  L Ma Mi J V S D
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  262728293031  
 • Comentarii Recente

 • Articole Recente

 • Categorii