Victimele Mineriadelor au formulat plangere penala impotriva lui Oprescu

 

Asociaţia Victimelor Mineriadelor 1990-1991 din Romania(A.V.M.R.)

Str.Batiştei nr.11,sect.2, Bucuresti

tel/fax :021.310.73.32.

425/13.12.2010

Către,

PARCHETUL DE PE LINGA INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE

In atentia dnei.

Procuror General Codruta Kovesi

Asociaţia noastră formulează PLINGERE PENALA impotriva Primarului General Sorin Oprescu pentru savirsirea infractiunilor de distrugere, de abuz in serviciu, profanare a unui monument de cult si nerespectarea prevederilor legale privind disciplina in constructii.

In fapt, vineri, 1o.12.2010, Primarului General Sorin Oprescu a fost vazut in fata Troitei Victimelor Mineriadelor, amplasata legal de Asociatia noastra, in fata Teatrului National, dind din maini ca Ceausescu si dand “indicatii pretioase” de vandalizare si distrugere a monumentului.

Urmarea : Troita Victimelor Mineriadelor 1990-1991 din Romania si Borna cu “km.0 al democratiei” au fost peste noapte vandalizate, probabil de firma care lucreaza in fata Teatrului National un grup statuar kitch din dispozitia macelarului edil sef. Precizam ca Troita cintareste peste 3 tone, a fost nevoie de o macara cu acces in centru ca sa smulga Troita din fundatia sa adinca de 1,5 m. Pe noul amplasament, Troita a fost amplasata pe pamint, fara temelie, cu putin beton, astfel incit aceasta reprezinta un pericol si poate cadea pe trecatori (cu intentia de a fi inlaturata apoi definitiv).

Ceea ce nu a reusit PSD-ul, sa distruga un simbol crestin al luptei anticomuniste, a reusit mina dreapta ateului Ion Iliescu (nici profanatorul Oprescu nu dovedeste respect fata de ceea ce reprezinta Troita si faptul ca a fost sfintita de Patriarhia Romana). Motivul este clar politic, fiind cunoscuta implicarea falsului revolutionar Sorin Oprescu in represiunea din iunie 1990, ocazie cu care in mod samavolnic, acesta si-a incalcat juramintul lui Hipocrate si a dat pe mina tortionarilor mineri (adusi de eminenta Ion Iliescu) zeci de luptatori anticomunisti internati in Spitalul Municipal si raniti in lupta impotriva KGB-istilor Iliescu&Co.

Solicitam identificarea si tragerea la raspundere penala a autorilor vandalizarii, care au comis impreuna cu Sorin Oprescu aceasta ofensa publica si profanare a unui monument si a memoriei victimelor mineriadelor.

Solicitam obligarea autorilor la plata despagubirilor morale.

Solicitam repunerea in situatia anterioara si obligarea Primarul General Sorin Oprescu, sa repuna la locul anterior ,,Troita’’ pe soclul acesteia; sa publice scuze publice intr-un cotidian de larga circulatie pentru victimele mineriadelor.

Preşedinte A.V.M.R.

Viorel Ene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 • FACEBOOK

 • STATISTICI SITE

 • Taguri

 • Calendar

  noiembrie 2022
  L Ma Mi J V S D
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  282930  
 • Comentarii Recente

 • Articole Recente

 • Categorii