• SONDAJ

Domnului CRIN ANTONESCU

Presedinte al Partidului National Liberal

Candidat la Presedintia ROMANIEI

Declaratia Domniei Voastre la “Stirea zilei” (Antena 3) ca :” Ion Iliescu este de apreciat pentru ca in anii ‘90 nu a pus armata sa impuste oameni in Piata Universitatii” ne-a lasat inmarmuriti si stupefiati in acelasi timp.

Tot Excelenta Dumneavoastra a mai spus ca:” traseul lui Ion Iliescu de la partidul comunist la cel al unui politician care a ajuns sa lupte pentru Constitutie si pluralism genereaza optimism din punct de vedere antropologic” si este “un efort care merita salutat.

Noi am remarcat faptul ca faceti tot posibilul sa-i atrageti de partea liberalilor pe PSD-istii care nu-l accepta pe Geoana nici ca lider de partid si nici ca eventual presedinte., iar in cazul in care intrati in turul II, fara admiratorii lui Iliescu nu aveti nici o sansa la prezidentiale!
    Dar nu va deranjeaza! Deriva si inconstanta din declaratii este atat de mare, incat incalcati orice principii liberale.

Ioan Talpeş spunea că PNL a fost înfiinţat de generalul Caraman, si probabil din ordine date de sus.Asta explică relaţia PNL-PSD de altfel dificila si greu deînţeles. La fel si poziţia lui Patriciu. Idem si cea a lui Iliescu.

Nu am uitat ca PNL este creat de FSN, iar Radu Cimpeanu a admis in CPUN proportia de 50 la suta FSN-50 la suta alte partide si organizatii, din care cele mai multe erau apropiate de FSN-Iliescu. Dupa care au aparut tinerii liberali furiosi, in frunte cu arhitectul Dinu Patriciu, care a lansat clipul Vin lupii, indepartat astfel pentru alegerile din Duminica orbului, pe fostii membri ai PCR, aproximativ 4 milioane de romani nevinovati si speriati.

PNL a ramas un partid de dimensiuni modeste controlat de Iliescu, pentru ca ulterior se se faramiteze in aripi si aripioare: Aripa tinara,PAC, PL 93, PNL-CD si tot asa .

In anii insangerati de mineriade, multi am sperat ca liberalii vor deveni varful de lance al luptei anticomuniste, razbunind astfel suferinta marilor oameni de stat morti in temnitele comuniste

La capitolul „esecuri”, istoricii acestor 2 decenii nu vor uita sa includa si numarul mare al fostilor informatori sau ofiteri ai Securitatii din PNL: Mircea Ionescu-Quintus, Dan Amedeo Lazarescu, Daniel Daianu ,Balaceanu-Stolnici, Alexandru Paleologu, Stefan-Augustin Doinas, Mona Musca,Titus Ghiorghioff etc. Desigur nu toti pot fi judecati cu aceeasi masura, culpabilitatea este diferita, dar impuritatea si lipsa de moralitate sunt incontestabile.

Consideram mult mai important sa vorbiti de necesitatea unei Legi a lustratiei, decat sa-I pupati mainile lui Iliescu,si sa-l prezentati romanilor ca” un lider politic interesant, care a demonstrat că oamenii pot evolua,si ca ofera motive de optimism”!

Credeam ca va ganditi la Dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990 in care s-a dat NUP, si care apasa asupra credibilitatii si reformei justitiei, implicit si a imaginii Romaniei in Uniunea Europeana,mai ales ca mulţi alegători din nucleul dur al nemultumitilor, unii dintre ei „golani” care n-au scăpat de bâtele minerilor veniţi în Piaţa Universităţii, nu au înghiţit aceasta declaratie!

Asteptam cu interes sa prezentati o evaluare a situatiei economice si sociale a Romaniei, precum si solutii care sa ajute la iesirea din criza economica. NU sa fiti dominat de geniul machiavelic al unui Iliescu,care va ridica osanale si va vede in PSD, pentru că „este inteligent, are un discurs agreabil şi este un om decent, fără apetenţă în îmbogăţirea personală”!

Vroiam sa ne explicati,cum acceptati printre sofisme si ironii,vecinatatea “conservatorului Felix”,un colaborator dovedit al Securitatii,ce care noi l-am contestat cu vehementa la alegerile din 2009!

Oare toate aceste divagatii regresive si obsessive ale Domniei Voastre,nu ne determina sa vedem floarea de crin (lilium candidum) ca pe o floare (de ce nu?) tombala?

Cu asemenea declaratii halucinante,in mod sigur sigur ca nota de plata pe care electoratul o sa v-o prezinte pe 22 Nov. va fi teribil de piperata!

Fara condescendenta,

Asociatia Victimelor Mineriadelor din Romania

Presedinte Viorel ENE

Asociatia Baricada Inter 1989