Scrisoare Deschisa

 

  SCRISOARE DESCHISA  

 

 

  Tovarăşe Vladimir (Volodea)Tismăneanu,

 Vă reamintim că Asociaţia Victimelor Mineriadelor 1990-1991 din România (A.V.M.R.)este singura asociaţie, legal constituită încă din anul 1996, care reprezintă interesele victimelor represiunii sângeroase din 13-15 iunie 1990 (represiune cunoscută sub numele de Mineriada din iunie 1990)

 

În această calitate suntem obligaţi de împrejurări, să vă prezentăm o sinteză a camelionismului politic si nocivităţii informative, pe care le-aţi probat de-a lungul întregii perioade de activitate, până in zilele noastre,când transpiraţi cuprins de ’’grija adevărului’’.

– Cunoscut mai mult ca „istoric de budoar”( fiu al unor activişti-comunişti evrei Leon Tismenitky si Hermina Marcushon înrădăcinaţi în utopia marxist-leninistă de factură sovietică si veniti pe ,,tancurile rusesti”) fost nomenklaturist bolşevic, ideolog al internaţionalismului, sunteţi cel care a comis cel mai mincinos „raport” asupra comunismului!

– Decizia noii conduceri a IICCMER ( al carui preşedinte sunteţi) de-a extinde activitatea şi asupra perioadei post-decembriste şi a Mineriadelor ne stârneşte nemultumirea si totodata mirarea asupra neobrăzării, şi vă atragem totodată atenţia că este o “rusificare” şi o ”politizare” a institutului cât şi a istoriei recente, pe care vreţi sa o măsluiţi conform indicaţiilor venite credem, de la Basescu Cotroceni! prin director Mugur Vasilescu Bucureşti 23 iunie 2010

Intreaga echipă pe care aţi format-o după propriul chip si asemănare, nu are alt scop decât dezinformatea şi apărarea adevăraţilor vinovaţi: Ion Iliescu, Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu, Doru Viorel Ursu, Virgil Magureanu, etc. Cei vinovati de represiunea din iunie 1990 se găsesc enumeraţi în Plângerea Penală depusă încă din 1997 de către A.V.M.R. -Activitatea pe care aţi depus-o înainte de 1989, în cadrul laboratorului de sociologie al IPCT, presupunea accesul zilnic la sondajele de opinie, şi vă inlesnea înţelegerea amplitudinii dezastrului „calitaţii“ vieţii in Romania lui Ceauşescu. Se pare ca aţi trezit ‘’interesul ‘’ Direcţiei a-3-a, a Securităţii, înainte de a rămîne în Occident în anul 1981 cu ajutorul Ghizelei Vass(unii vorbesc despre o înfiltrare, ca agent al Securităţii în mediile intelectuale occidentale, intrat in SUA abia in 1985). -Militant comunist activ după 1989, il periaţi si scuzaţi pe Ion Iliescu( mai mult ne referim, în treacăt, la cartea cu interviuri aparuta in 2000, pe care aţi scris-o împreună cu Iliescu) de uciderea protestatarilor neinarmati , dupa care urmează executarea fostului amic politic cu aceeaşi luciditate cu care Stalin îşi lichida apropiaţii. -Raportul Comisiei prezidenţiale asupra comunismului, având 666 de pagini, acoperă cu viclenie, cele mai mari crime făcute de diktatura comunistă din România (al cărui reprezentant detaşat a fost propriul dumneavoastră tată,care a primit pentru slujirea regimului comunist, drept recompensă, gradul de general) – lucrare pe care aţi făcut-o la ordinul / împreună cu preşedintele neocomunist Traian Băsescu. -Aţi intrat de tânăr la catedra de filozofie a Universităţii din Bucureşti obţinând doctoratul în marxism. Apropierea pe care aţi avut-o de familia Ceauşescu ,va determinat să deveniţi în timp, unul dintre prietenii apropiaţi ai lui Nicu Ceauşescu zis Printişorul. Suntem convinşi că l-aţi venerat si aţi profitat pentru ,,fuga în Occident” ,spre o mai bună acoperire informativă.

Cunoscându-vă aşadar activitatea multilaterală, constatăm că sunteti incompatibil cu funcţia de conducere a IICCMER.AVMR ŞI ASOCIAŢIILE SEMNATARE, CONSIDERĂ CĂ ESTE UN CONFLICT MAJOR DE INTERESE ÎNTRE SCOPUL INSTITUTULUI ŞI ORIENTAREA DUMNEAVOASTRĂ BOLŞEVICĂ;

Totodată, AVMR ŞI ASOCIAŢIILE SEMNATARE, ATRAG ATENŢIA ASUPRA INCOMPATIBILITĂŢII MORALE ÎNTRE POZI ŢIA DE BOLŞEVIC ŞI CEA DE CERCETĂTOR AL CRIMELOR COMUNISMULUI;

Ca urmare,AVMRŞI ASOCIAŢIILE SEMNATARE VĂ CER SĂ DEMISIONAŢI URGENT DIN FUNCŢIA DE PREŞEDINTE AL CONSILIULUI ŞTIINŢIFIC AL IICCMER, ŞI CONSIDERĂM CĂ ACESTĂ FUNCŢIE A UNEI INSTITUTII CARE ARE CA SCOPURI AFIRMATE ÎN HOTĂRÂREA DE ÎNFIINŢARE: “ a) administrarea şi analizarea de o manieră riguroasă şi ştiinţifică, a memoriei regimului comunist din România, cât şi a consecinţelor acestuia(…); b) sprijinirea constituirii unor mecanisme educaţionale şi de informare destinate să promoveze, la nivel public naţional şi internaţional memoria perioadei comuniste din istoria României şi de încurajarea dezvoltării unei culturi a libertăţii, democraţiei şi a statului de drept (…)” TREBUIE OCUPATĂ DE O PERSOANĂ CARE SĂ AIBĂ PROBITATEA MORALĂ ŞI PREGĂTIREA NECESARĂ PENTRU REPREZENTAREA UNUI INSTITUT DE ACEST FEL.

În concluzie,
Tovarăşe Vladimir Volodea Tismăneanu ,ca activist aţi fost: tern, insipid şi mediocru, dar aţi avut dîrzenia unui komisar sovietic. Felul in care v-a
ţi scuzat pe sine, iscusinţa aratată în momentele în care v-aţi protejat tatăl-politruk, precum şi rafinamentul arătat neocomunistului Traian Basescu, ne arată clar legătura fiziologică pe care o aveţi cu socialismul. Chiar dacă de-a lungul anilor, retorica s-a mai schimbat, tupeul aroganţa şi impertinenţa dovedită, este specifică conaţionalilor dumneavoastră evrei, care au venit în 1944 cocoţaţi pe tancurile sovietice şi au instaurat in Romania cu ajutorul NKVD, cea mai odioasă şi nemiloasă diktatură comunistă! Trebuie să acceptaţi, că originea alogenă, şi credinţa dumneavoastră bolşevică, sunt străine de acest popor şi vă face indezirabil. Numai faptul ca aţi reuşit să determinaţi introducerea Holocaustului ca obiect de studiu în şcoală, nu răspunde nevoii de adevăr în privinţa celor 10.000 de români executaţi fără judecată de către temuta Securitate şi îngropaţi de cele mai multe ori, în gropi comune. Faptul că aţi ajuns în America şi i-aţi păcălit pe aceşti naivi în ale comunismului, nu vă ajută în faţa adevăraţilor români care nu au uitat diktatura comunistă!

Nu dorim să discutăm, nu vă cerem clemenţă şi înţelegere, şi nu facem apel la instanţele morale. Vă cerem o dovadă de bărbăţie şi pocăinţă.

Daţi-vă DEMISIA!

 

Asociaţia Victimelor Mineriadelor 1990-1991 din Romania  

prin preşedinte Viorel Ene

-Asociaţia Baricada Inter 1989
prin preşedinte Ion Iofciu

-Asociaţia Pentru Apararea Drepturilor Apatrizilor şi Refugiatilor
prin vicepreşedinte av.Mihai Rapcea

-Publicaţia AXA

prin Mugur Vasilescu

 

Bucuresti 23 Iunie 2010 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 • FACEBOOK

 • STATISTICI SITE

 • Taguri

 • Calendar

  mai 2023
  L Ma Mi J V S D
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • Comentarii Recente

 • Articole Recente

 • Categorii