Preşedintele AVM, Viorel Ene, se opune eliberării lui Cozma

Preşedintele AVM, Viorel Ene, se opune eliberării lui Cozma

Preşedintele Asociaţiei Victimelor Mineriadelor, Viorel Ene a declarat miercuri, în cadrul emisiunii “Realitatea zilei” de la Realitatea TV, că se va opune eliberării condiţionate a lui Miron Cozma, liderul mineriadelor din 1991 şi 1999.

“Da, ca de fiecare dată, la Judecătoria sectorului 5 vom depune o cerere de intervenţie, vom face şi recurs dacă este cazul şi vom face plângere penală şi împotriva acestei comisii de eliberare. Avem documente clare din care rezultă că acest individ, Miron Cozma, nu putea să se încadreze în a fi eliberat înainte de termen”, a afirmat Ene.

Preşedintele AVM consideră că Miron Cozma nu are dreptul să fie eliberat cu 10 luni înainte de a-şi ispăşi pedeapsa şi crede că liderul minerilor ar fi trebuit condamnat la mult mai mulţi ani de detenţie.

„Acest individ este un recidivist, faptele pentru care a fost condamnat sunt violente, sunt de fapt un atac împotriva democraţiei, de subminare a puterii de stat. Nici o clipă acest individ nu şi-a cerut iertare, nu a recunoscut nici un fel de vină. O cânta el în corul bisericii, dar din punct de vedere al victimelor este clar că acest om nu şi-a făcut întreaga pedeapsă pe care o merita”, a precizat Ene.

Miron Cozma a fost condamnat la 18 ani de detenţie pentru mineriada din ’91 şi la 10 ani pentru mineriada de la Costeşti. În acest moment mai are de executat 10 luni de închisoare, dar membrii comisiei speciale de la Rahova au recomandat eliberarea condiţionată, argumentând că deţinutul s-a comportat exemplar, după ce în urmă cu 6 luni, aceeaşi comisie a spus că Miron Cozma a avut un comportament total opus.

 Sursa: Georgiana Serban, www.informatia.ro, 04.01.2007

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 • FACEBOOK

 • STATISTICI SITE

 • Taguri

 • Calendar

  decembrie 2022
  L Ma Mi J V S D
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  262728293031  
 • Comentarii Recente

 • Articole Recente

 • Categorii