Plangere Penala Sorin Oprescu

Către

Procuratura Municipiului Bucuresti

În atentia

Domnului Procuror Sef

 

Subscrisa Asociatia Victimelor Mineriadelor 1990-1991 din România (A.V.M.R.), cu sediul în Bucuresti, str. Batiste nr. 11, etaj 1, sector  2, prin presedinte Ene Viorel, formulăm prezenta

 

PLANGERE PENALA

 

Împotriva următoarelor persoane ce au calitatea de

1. Sorin Oprescu Sorin – Primar General al P.M.B. cu adresa la locul de munca – P.M.B., Splaiul Independentei nr.291-293, sector 6, Bucuresti.

2. Tudor Toma Secretar General al P.M.B. cu adresa la locul de munca

P.M.B., Splaiul Independentei nr.291-293, sector 6, Bucuresti,

pentru săvârsirea infractiunilor de abuz in serviciu si discriminare din punct de vedere politic conform art.     si Constitutiei Romaniei

Solicităm să dispuneti cercetarea tuturor persoanelor mai sus arătate si luarea măsurilor legale care se impun pentru a se împiedica si limita pe viitor desfăsurarea unor actiuni ostile împotriva intereselor legitime ale Asociaţiei noastre.

MOTIVE:

 

ÎN FAPT: Persoanele mai sus mentionate sunt reprezentanţi ai puterii publice din România, cei chemaţi pentru garantarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti, sunt membri ai Comisiei de avizare a cererilor de organizare a adunarilor publice, conform Legii 60/1991 privind organizarea si desfasurarea adunarilor publice, modificata si completata cu Legea nr.31/2004 si 208/2004, mai ales cu ocazia organizării adunărilor publice declarate în mod legal.

Asociatia noastra a respectat procedura legala de anuntare privind organizarea si desfasurarea adunarilor publice.

In data de 27.05.2011 cu mai mult de 3 zile decat data de desfasurare a actiunii, prin adresa nr.261 trimisa prin fax la Cabinetul Primarului General-cu confirmare de primire, anuntam P.M.B. ca in perioada 01.06.2011-30.06.2011 intre orele 10.00-20.00 in zona Piata Universitatii – Fantani  se va desfasura o adunare publica – protest si punct de informare si strangere de semnaturi pentru arestarea si judecarea lui Ion Iliescu.

In ziua de 02.06. 2011 am primit prin fax adresa nr.2033/6/01.06.2011pri care Secretarul General al P.M.B.  ne facea cunoscut ca Primaru General Sorin Oprescu nu a aprobat cererea noastra.

Constatam ca ni s-au incalcat grav drepturile si libertatile cetatenesti.

In legile mai sus mentionate se stipuleaza foarte clar la art.8:

,,Se infiinteaza comisia de avizare a cererilor de organizare a adunarilor publice la nivelul tuturor consiliilor locale, formate din primar, secretarul comunei sau orasului, dupa caz, reprezentanti ai politiei si ai jandarmeriei.

In cazuri justificate, cu acordul organizatorilor, comisiile de avizare pot modifica unele elemente cuprinse in declaratia prealabila a acestora.”

Nu am fost convocati la Comisia de avizare, care de fapt nici nu a luat in discutie declaratia noastra de adunare publica.

La art. 11

,, Decizia prin care se interzice desfasurarea adunarilor publice se comunica in scris organizatorului, cu aratarea motivelor care au determinat-o, in termen de 48 de ore de la primirea declaratiei scrise.’’

Nu am primit nici o comunicare de interzicere a adunarii publice organizate de catre noi.

In concluzie Primarul General Sorin Oprescu prin se face vinovat de abuz in serviciu arogandu-si in mod discretionar dreptul de a ,,nu aproba’’ o actiun e publica ce il viza pe acolitul sau criminalul Ion Iliescu.

Secretarul General Tudor Toma se face vinovat de abuz in serviciu refuzand convocarea comisiei de avizare, anuntarea si participarea reprezentantilor Asociatiei noastre si trimiterea unui raspuns nelegal din partea Primarului General Sorin Oprescu.

     Cu stimă,

     Presedinte A.V.M.R.

     Ene Viorel           

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 • FACEBOOK

 • STATISTICI SITE

 • Taguri

 • Calendar

  decembrie 2022
  L Ma Mi J V S D
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  262728293031  
 • Comentarii Recente

 • Articole Recente

 • Categorii