Plangere penala impotriva lui Marian Milut

Către:

 

Parchetul General

 

 

În atenţia:

 

 

Doamnei Procuror Laura Codruţa Covesi

 

 

 

          Subscrisa Asociaţia PRO PNŢ-CD, cu sediul în Bucureşti, str. Batiştei nr. 11, Scara B, etaj 1, ap. 1, Sector 2, prin preşedinte Ene Viorel, formulăm prezenta

 

 

PLÂNGERE PENALĂ

 

 

          Împotriva numitului Milut Marian, Pavelescu Aurelian şi vechea conducere a Partidului Naţional Ţărănesc – Creştin Democrat (PNŢ-CD), pentru săvârşirea infracţiunilor de gestiune frauduloasă, înşelăciune şi distrugere, prevăzute şi pedepsite de disp. art. 214, 215, 217 Cod Penal.

 

 

MOTIVE:

 

 

ÎN FAPT: arătăm că numiţii Milut Marian, Pavelescu Aurelian şi vechea conducere a Partidului Naţional Ţărănesc – Creştin Democrat (PNŢ-CD), au fost aleşi în conducerea partidului în luna ianuarie a anului 2007.

 

          Prin acţiunile lor, aceştia împing partidul spre faliment şi se pregătesc să scoată la mezat atât trecutul şi istoria acestui fost mare partid anticomunist românesc cât şi – mai ales – ar pune la cale un tun imobiliar, o enormă excrocherie care ar urma să valorifice importantul activ imobiliar ce cuprinde aproape 300 de sedii în mai toate oraşele ţării.

 

          Ajuns un obscur partid de buzunar, după ce a fost partid de guvernământ, PNŢ – CD –ul rămâne însă un important bussines, un potenţial „rezervor” imobiliar evaluat la peste 100 de milioane de euro.

          Milut Marian a luat iniţiativa de construire în locul unui corp mai vechi al unui imobil aparţinând tărăniştilor a unei clădiri de birouri de 12 etaje. PNŢ-CD ar fi urmat să primească cinci etaje din noua clădire, iar ultimul nivel urma să fie rezervat postului de televiziune OTV unde acesta îşi plătea apariţiile frecvente. Jumătate din etaje ar fi urmat să fie închiriate. Proiectul a fost abandonat, deocamdată, datorită intensei atenţii publice.

 

          Marian Miluţ s-a lăudat că a plătit datoriile PNŢCD şi că a investit în renovarea sediului central, precum şi în vederea achiziţiei imobilului.. Din surse interne din partid s-a aflat că el a operat o cesiune de creanţe către firmele lui, astfel încât el ar avea posibilitatea să execute financiar partidul, prin intermediul firmelor creditoare. Contabilitatea partidului a fost mutată în întregime la sediul firmei sale pentru a fi mascate mai uşor combinaţiile financiare.

 

          Eventuala fuzionare prin absorbţie în PNL a ţărăniştilor – dorită şi pregătită de persoanele ce fac obiectul plângerii noastre – ar avea însemnate consecinţe patriomoniale, deoarece partidul are aproximativ 300 de sedii multe dintre ele valoroase din punct de vedere imobiliar deoarece sunt în clădiri de patrimoniu, foste case boiereşti, evaluate la sume enorme. Sediile partidului pot fi cumpărate cu uşurinţă de la RAPPS în baza dreptului de preemţiune, la preţ mult sub piaţă. Unele sedii au fost revendicate de foşti proprietari, care au câştigat în instanţă, cum s-a întâmplat la Cluj.

 

          Alte sedii, cum ar fi şi sediul central din Bucureşti sunt prinse în procese cu firme care au subînchiriat spaţii comerciale şi care au obţinut în instanţă dreptul de funcţionare contractând direct cu Primăria. Cu toate acestea valoarea estimată a patrimoniului imobiliar al PNŢ-CD este de peste 100 de milioane de euro, dacă se va proceda la achiziţionarea şi apoi la înstrăinarea sediilor către terţi, fie direct fie prin mijloace mai ocolite. Există informaţii din interiorul partidului ca Marian Miluţ a operat o cesiune de creanţe către firmele lui, în defavoarea partidului. Se mai ştie că actele contabile ale PNŢCD au fost mutate la una din firmele sale existând suspiciunea că astfel se urmăreşte falsificarea sau distrugerea unor documente contabile.

 

          În prezent, din ordinul numitului Marian Miluţ, este interzis accesul membrilor PNŢ-CD în sediul partidului.

          Pentru aceste motive, vă solicităm cercetarea celor mai sus arătate, urmând să luaţi măsurile legale are se impun.

 

 

 

Preşedinte Pro PNŢ-CD

Ene Viorel                                                                                       4.09.2008

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 • FACEBOOK

 • STATISTICI SITE

 • Taguri

 • Calendar

  mai 2023
  L Ma Mi J V S D
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • Comentarii Recente

 • Articole Recente

 • Categorii