Impostură şi manipulare în jurul Dosarului Mineriadei

Imprimare E-mail
Scris de George Roncea

O adevărată cabală se ţese din nou în jurul Dosarului Mineriadei, ţesuţă prin concursul unor personaje controversate, de genul procuroului Dan Voinea, cel care a muşamalizat dosarul Mineriadei în beneficiul lui Ion Iliescu, actori din sfera politică a PSD şi http://www.curentul.ro/2010/images/stories/2010/permanente/GRoncea.jpgPNL, aşa zişi oengişti de profesie – activişti politici la bază, foşti propadandişti ai regimului comunist.
O vorbă evreiască de duh sună astfel: “There is no business like Shoah business”, cu referire la “industria” care a înflorit de pe urma speculării mercantile a Holocaustului evreiesc, “afacere” condamnată sever de către un Norman Finkelstein, celebru istoric american de origine evreiească. Autorul cărţii „The Holocaust Industry: Reflections on the Exploitation of Jewish Suffering” critică sever exploatarea suferinţei evreilor în perioada celui de-al doilea război mondial, suferinţă devenită un bun prilej de căpătuiala până astăzi de către “holocaustologi de profesie”. Finkelstein nu-l cunoaşte probabil pe Volodea Tismenenski, consângeanul său de origine bolşevică, devenit Guru’ al businessului anticomunismului de faţadă.
Un lanţ de apeluri, scrisori deschise, clamoroase anunţuri de greva foamei, mesaje lacrimogene şi, mai nou chiar acţiuni de stradă prefaţează noua cabală, de unde se iţesc în fundal vechi tovarăşi de “shoah business”, care se combat mai nou, pe fondul căpătuirii pe posturi guvermanentale. Vladimir Tismaneanu şi Marius Oprea si, s-au apucat cu gheruţele de ciolanul afacerii anticomunismului si trag din răsputeri de zgarciul intans la maximum al asa zisului Institut de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc.
Se porcăiesc în ultima vreme, direct sau indirect, Tismăneanu fiind ameninţat chiar de Lucia Hosuu Longin, adjuncta lui Marius Oprea, fostul consilier pe probleme de securitatea al premierului liberal Călin Popescu Tăriceanu, cu date neplăcute din dosarul familiei sale de kominternişti.

“Anticomunismul” – sinecură pentru eternitate

Dosarele inflamează fundalul poveştii, fiind râvnite tot felul de Dosare. De la dosarele de partid şi ale CNSAS la dosarele Revoluţiei cât şi mai nou ale Mineriadei.
În bătălia impostorilor s-au intromisionat şi actori de felul lui Sorin Ilieşiu, fost UFD-ist, partid de breloc al lui Sorin Ovidiu Vântu, fost PNList, partid de breloc al lui Dinu Patriciu, coordonator al unui grup de crimă organizată- organizare pusă la cale cu concursul clicii lui Ion Iliescu mai ales. Ilieşiu trimite torente de scrisori pe teme de “anticomunism” identificat ca o sinecură pentru eternitate, printre altele, recent, un ridicol apel pe adresa lui Marius Oprea, în care solicită utilizarea “competenţelor” unui Dan Voinea, colaborator al lui Oprea, în gestionarea dosarului Mineriadei…dosar mătrăşit chiar de Voinea, în beneficiul direct al lui Ion Iliescu, vechiul său partener de conspiraţii moscovite. Penibilul este cu atât mai şocant cu cât Oprea este la rândul său coleg de partid cu Petre Roman, complicele lui Iliescu în acţiunea criminală a reprsiunii din iunie 1990.
Culmea, Dosarul Mineriadei este revendicat prin solicitarea unui parlamentar PSD, Tudor Panţâru care se adresează MAE, invocând nişte parascovenii care nu au nimic de-a face cu dosarul Mineriadei, dar insistând în favoarea aceluiaşi Voinea, personajul malefic din dreapta unui pretins grevist al foamei, Doru Mărieş, izolat ca provocator în timpul Pieţei Universităţii, deoarece a servit pretextul represiunii comandate de Ion Iliescu.
La tot acest haloimăs s-a mai adăugat şi o organizaţie studenţească, ANOSR, care a anunţat că vrea şi ea Dosarul Mineriadei şi că iniţiează un miting în faţa Curţii de Casaţie, cică de comemorare a studenţilor căsăpiţi în iunie 1990 de Ion Iliescu. Am sunat organizatorii care habar n-aveau despre ce organizează ei acolo, dar au indicat nişte fantomatici Seniori ai Ligii Studenţilor respectiv pe un anume Dinu Gându. L-am sunat şi pe Dinu Gându, care nici el habar n-avea ce-l poartă în luptă dar ştia că trebuie să se agite la chemarea avocatului lui Dan Voinea, Antonie Popescu, susţinător fervent al lui Crin Antonescu, cel care l-a exonerat de crimele mineriadei pe Ion Iliescu. Popescu, ex-consilier al lui Emil Constantinescu, tovarăş la toartă astăzi cu Ion Iliescu, a candidat la un post în CSM din postura de lucrător la casa de avocatură Sfârâială, apropiată a afacerezzei liberale, al cărei nume se leagă de un foarte tare tun din vremea lui Ludovic Orban.
Toată această adunătură este convocată, cum spuneam, în cabala susţinerii lu’ megaproferosu’ holocaustului comunist, Volodea Tismenenski, zis Tismăneanu pe nume său “rromânizat”, care se vrea la comanda unei mari lucrări (business pentru eternitate) care să gestioneze şi Revoluţia şi Mineriada – cu buget şi sediu şi sinecură pe viaţă. Asta după ce i-a învârtit nişte calde limbi în dosul – aţi ghicit – lui Ion Iliescu.
Citeaza acest articol pe saitul tau

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 • FACEBOOK

 • STATISTICI SITE

 • Taguri

 • Calendar

  decembrie 2022
  L Ma Mi J V S D
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  262728293031  
 • Comentarii Recente

 • Articole Recente

 • Categorii