Gelu Voican Voiculescu, audiat sapte ore de procurorii militari

Gelu Voican Voiculescu, audiat sapte ore de procurorii militari

Gelu Voican Voiculescu a fost audiat ieri, timp de sapte ore, de procurorii militari in dosarul „Mineriada – iunie 1990”. La iesirea din sediul Parchetului, Voican Voiculescu a declarat ca „mineriada din iunie ’90 a reprezentat o ultima incercare disperata a Uniunii Sovietice pentru a impiedica instaurarea democratiei in Romania”.

Gelu Voican Voiculescu a negat vehement in fata procurorilor ca il cunoaste pe Miron Cozma. „Nu l-am cunoscut pe Miron Cozma, nici in acele zile, nici ulterior”, a afirmat acesta

Gelu Voican Voiculescu” a fost audiat ieri, timp de sapte ore, de procurorii militari in dosarul „Mineriada – iunie 1990”. La iesirea din sediul Parchetului, Voican Voiculescu a declarat ca „mineriada din iunie ’90 a reprezentat o ultima incercare disperata a Uniunii Sovietice pentru a impiedica instaurarea democratiei in Romania”.

Gelu Voican Voiculescu a negat vehement in fata procurorilor ca il cunoaste pe Miron Cozma. „Nu l-am cunoscut pe Miron Cozma, nici in acele zile, nici ulterior”, a afirmat acesta. Mai mult, el a sustinut ca nu are nici o legatura cu ce s-a intimplat in Capitala in 13-15 iunie 1990.

„Puterea politica de la acel moment nu avea vreun interes ca acesti mineri sa soseasca la Bucuresti, in conditiile in care cistigase alegerile cu 68 la suta din voturi. Totusi, daca a existat un interes ca minerii sa vina in Capitala, acela era al Uniunii Sovietice”, a adaugat Voican Voiculescu. In opinia acestuia, mineriada a reprezentat o provocare menita sa impiedice instalarea lui Petre Roman in urmatorul guvern.

In ceea ce priveste multumirile pe care Ion Iliescu le-a adresat minerilor in dimineata de 14 iunie, Gelu Voican Voiculescu sustine ca au fost facute „de complezenta si circumstanta, pentru ca scopul nu era acela de a le multumi minerilor, ci de a-i aduna la un loc, astfel incit sa fie determinati sa plece”.

Voiculescu este contrazis insa de Miron Cozma, care la ultima audiere le spunea procurorilor militari: „Pe 13 iunie am fost sunat de la dispeceratul din Valea Jiului si mi s-a spus ca minerii au plecat spre Bucuresti pentru ca doi colonei importanti au sunat pe firul scurt. Am fost asteptat de Gelu Voican Voiculescu in Valea Jiului. Am avut o discutie cu acesta, dupa care am plecat spre Capitala cu al treilea tren plin cu ortaci, in dimineata zilei de 14 iunie, la ora 7.00”.

Sursa: Evenimentul Zilei, 19.05.2005

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 • FACEBOOK

 • STATISTICI SITE

 • Taguri

 • Calendar

  mai 2023
  L Ma Mi J V S D
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • Comentarii Recente

 • Articole Recente

 • Categorii