Despre anormalitatea liderului ND Tudor Ionescu, la Marșul Normalității

Anual, Noua Dreaptă organizează marșul normalității, ca o replică dată Paradei Homosexualilor. În fiecare an am fost nelipsit de la aceste acțiuni. Și în acest an, subsemnatul Rapcea Mihai am venit la punctul de pornire al marșului normalității, din Piața Victoriei, împreună cu dl. Ene Viorel, președintele Asociației Victimelor Mineriadelor 1990-1991 din România (AVMR), cu soțiile noastre, pentru a susține ideea de normalitate în spațiul public.

Spre surprinderea noastră, la intrarea în țarcul destinat adunării participanților, am fost opriți de jandarmii care asigurau buna desfășurare a evenimentului, aceștia având intenția să ne “percheziționeze” pipăindu-ne ca pe niște infractori în căutare de obiecte interzise la deținere (deși nu aveam niciunul bagaje la noi !).

La opoziția noastră față de această manieră nelegală de a ni se permite accesul la adunarea publică, jandarmilor li s-a alăturat președintele Noii Drepte, avocatul Tudor Ionescu, care – în calitatea sa de “fin” cunoscător al legii – în loc să critice maniera abuzivă în care procedau jandarmii (eu unul nu mi-aș fi lăsat în ruptul capului soția să fie pipăită – a se citi “percheziționată” de un jandarm), acesta ne-a comunicat verbal că nu putem participa la adunarea publică organizată de Noua Dreaptă întrucât la aceasta au dreptul să participe numai membrii asociației, sau persoanele care s-au implicat activ în susținerea asociației și organizarea marșului.

I-am comunicat domnului Ionescu faptul că potrivit anunțului organizatoric afișat ca în fiecare an,pe site-ul noii drepte, sunt invitați să participe liber toți membrii și simpatizanții Noii Drepte, cât și persoanele care au calitatea de români, lucru pe care din nou, dumnealui l-a negat cu vehemență, afirmând în mod mincinos că marsul este destinat exclusiv membrilor ND.

La manifestare sunt asteptati toti membrii si simpatizantii Noii Drepte pentru a sustine valorile familiei traditionale si pentru a exprima opozitia noastra fata de parada homosexualilor care promoveaza in fiecare an ideea legalizarii casatoriilor homosexuale si adoptiilor de copii de catre “cuplurile” de homosexuali.

Pe romanii care pana acum au stat deoparte ii indemnam sa renunte la rolul de spectatori si sa participe la Marsul pentru Normalitate, pentru a demonstra o data in plus ca ROMANIA NU E SODOMA SI NICI NU VA FI!

În final, spre surprinderea jandarmilor, dl. Tudor Ionescu a dat dispoziție jandarmilor să interzică participarea noastră la marsul normalității, atitudine extrem de “normală” pentru un promotor al normalității – în opinia dumnealui.

Țin să precizez faptul că eu, Mihai Rapcea sunt membru fondator, potrivit actelor depuse la judecătorie, a Asociației Noua Dreaptă, asociație ce își are sediul scriptic în casa mea. Ani de zile am susținut financiar, juridic și organizatoric o asociație în care am crezut, investind timp și energie în acțiunile acestui ONG.

Datorită unor divergențe de ordin ideologic cu președintele asociației – Tudor Ionescu (acesta deși se afirmă drept președinte al unei asociații care chiar prin titulatura ei este de dreapta – d.p.d.v. politic, refuză ca partidul înființat de noi să se definească ca fiind de dreapta – el susținând că este “de la stânga la dreapta” – tocmai pentru a permite comuniștilor din alte partide să îl infiltreze), în ultimele 3-4 luni acesta a încercat excluderea mea din Noua Dreaptă și Partidul Naționalist, prin mesaje și zvonuri adresate membrilor, fără a mă înștiința și pe mine, acțiuni ce nu îi fac cinste unui lider, și care denotă frica acestuia de a nu pierde controlul organizațiilor în care s-a auto-înscăunat președinte – cu acceptul nostru, al celorlalți membri. Apropierea lui Tudor Ionescu față de stânga neo-comunistă (vopsită naționalist) – la indicația șefilor lui, a adus la această ruptură. Nu a fost niciodată intenția noastră să facem un nou partid paravan pentru neo-comuniști cu influențe rusești.

În condițiile în care, deși formal sunt membru fondator al celor două structuri ND și Partidul Naționalist, dar pe la spate mi se neagă această calitate și sunt exclus de la activități, după bunul plac al ne-camaradului Tudor Ionescu, anunț că îmi voi retrage susținerea pentru aceste două structuri, cu tot ceea ce înseamnă acest lucru.

Regret că la problemele ridicate de mine în mesajele către filiale nu au existat reacții ferme pentru a combate și cenzura egocentrismul și tendințele dicatoriale ale lui Tudor Ionescu. Acestea ar fi putut preântâmpina acest deznodământ pe care nu ni l-am dorit nici unii dintre noi.

Drept pentru care, am hotărât următoarele măsuri:

 1. În calitatea mea de membru fondator ND, dispun anularea contractului de comodat al asociației Noua Dreaptă de la dosarul asociației aflat la Birul Persoane Juridice al Judecătoriei Sectorului 4 București.
 2. Potrivit dispozițiilor OG 26/2000 voi solicita instanței de judecată fie dizolvarea asociației Noua Dreaptă fie schimbarea denumirii acesteia în Noua Stângă, sau Noua Stânga-Dreapta, întrucât denumirea acesteia nu corespunde obiectivelor propuse prin statutul asociației.
 3. Notific pe ceilalți membrii ai asociației să ridice în termen de 24 de ore, materialele asociației depozitate la sediul din str. Zmeica nr. 12, sector 4 București, în caz contrar urmând ca acestea să fie scoase în stradă, la poarta imobilului respectiv.
 4. Aceeași notificare și din partea AVMR, care somează membrii ND să vină să își ridice în același termen de 24 ore materialele asociației rămase în sediul din Str. Batiște nr. 11, etaj 1, sector 2, București (sediul AVMR).

Cu privire la Partidul Naționalist, vom dispune următoarele măsuri:

 1. Subsemnatul membru fondator Rapcea Mihai, înțeleg să îmi retrag susținerea pentru fondarea acestui partid atâta timp cât el se află sub conducerea dictatorială a numitului Tudor Ionescu și cât timp acest partid nu se va defini ca fiind în mod explicit un partid de dreapta, anticomunist. În acest sens, voi depune la Curtea de Apel București în dosarul de recurs privind cererea de înființare a Partidului Naționalist, cerere de retragere a semnăturilor asumate de mine (circa 5000 de semnături din București).
 2. Subsemnatul membru fondator Ene Viorel, înțeleg să îmi retrag susținerea pentru fondarea acestui partid atâta timp cât el se află sub conducerea dictatorială a numitului Tudor Ionescu și cât timp acest partid nu se va defini ca fiind în mod explicit un partid de dreapta, anticomunist. În acest sens, voi depune la Curtea de Apel București în dosarul de recurs privind cererea de înființare a Partidului Naționalist, cererea de retragere a patrimoniului subscris și vărsat de mine, din banii mei personali, și retragerea chitanței CEC depuse. Totodată voi notifica instanța cu privire la rezilierea contractului de comodat privind oferirea cu titlu gratuit de către Asociația Victimelor Mineriadelor, a sediului pentru Partidul Naționalist, din din str. Batiște nr. 11, sector 2 București.

În acest sens, vom solicita instanței de judecată repunerea pe rol a cauzei și punerea în discuție a acestor cereri.

Rapcea Mihai                                             Ene Viorel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 • FACEBOOK

 • STATISTICI SITE

 • Taguri

 • Calendar

  octombrie 2021
  L Ma Mi J V S D
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  25262728293031
 • Comentarii Recente

 • Articole Recente

 • Categorii