Declaraţie de dragoste: Moscova, crede în lacrimi, dar mergi la tine acasă şi pace ţie, amin! (I)

Declaraţie de dragoste: Moscova, crede în lacrimi, dar mergi la tine acasă şi pace ţie, amin! (I)
 
Protest faţă de metodele Rusiei, solidaritate între victime
Mai multe asociaţii civile româneşti democrate organizează astăzi mitinguri de protest şi marşuri în faţa Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti: Asociaţia Victimelor Mineriadelor 1990-1991 şi Asociaţia pentru apă¬rarea drepturilor şi apărarea refugiaţilor (APADAR) se reunesc în această dimineaţă, începând cu ora 11.00, într-un miting de protest împotriva agresiunii ruseşti împotriva Geor¬giei. Mesajul acestor asociaţii este şi unul de pace şi de ataşament faţă de valorile democratice. Va fi expusă în faţa aceleiaşi ambasade şi o colecţie de imagini luate pe frontul din Caucaz de reporterii care au scăpat cu viaţă din calea ameninţărilor şi acţiunilor directe de intimidare a presei libere, multe dintre aceste imagini sau filme fiind deja postate pe internet sau difuzate de televiziunile din întreaga lume. Nu vor lipsi reprezentanţi ai asociaţiilor victimelor comunismului din România, care înţeleg astăzi, mai mult decât oricând, că, de fapt, au fost de-a lungul timpului victime ale regimului sovietic impus cu forţa de Moscova în România după al doilea război mondial. Căci acum, în cadrul „momentului Georgia”, victimele comunismului din România pot face comparaţia pe viu între vorbele Moscovei şi faptele Moscovei, între ipocrizia politică şi sadismul ideologic  care duc, toate, inevitabil, la dictatura bunului plac şi la sfidarea legilor internaţionale aflate în vigoare.
Pentru a câştiga timp în folosul operaţiunii teroriste de distrugere a armatei georgiene,  a infrastructurii şi a oleoductelor georgiene, Rusia ca membră a ONU se dădea încă de vineri de ceasul morţii, în cadrul reuniunii Consiliului de Securitate din care şi ea face parte, şi exercita presiuni  pentru a nu exista în proiectul de rezoluţie nici o referire la respectarea integrităţii teritoriale a Georgiei. Este uluitor cum această ţară nu a reformat nimic din politica sa de vecinătate, în acord cu vremurile actuale.
Cu ocazia manifestării de protest va fi expusă şi o colecţie de imagini ale atrocităţilor săvârşite de armata rusă împotriva populaţiei din Georgia. De ase¬menea, victimele regimului comunist din România vor ţine şi un moment de reculegere în memoria victimelor actualei agresiuni ruseşti din Georgia.

Neo-terorismul rus, sinteză perfectă între ţarism şi leninism-stalinism
Scriitorul român Leonard Oprea sugerase într-un recent eseu al său, „ca fiind irecuzabilă, existenţa identităţii nazism = bolşevism = terorism islamic actual = neo-terorism rus. Iată, aşadar, că Răul ideologic-religios actual îşi înalţă triumfător şi al patrulea cap monstrous: Neo-Terorismul Rus. Născut prin sinteza perfectă dintre ţarism şi stalinism, Neo-Terorismul Rus devine triumfal a patra parte a identităţii mai sus exprimată.”  Să ne amintim de abuzurile săvârşite în trecutul recent asupra românilor de regimul Armatei Roşii (care a ţinut să prelungească şi în România, timp de decenii, confuzia dintre misiunea sa antifascistă şi aceea de comunizare a României, de impunere cu forţa a regimului bolşevic ca obligatoriu şi pentru România cum pentru tot Estul Europei).

P.S. Românii ar trăi mai prost dacă nu l-ar citi pe Dostoievski, nu ar asculta Prokofiev sau Tchaicovski, ori nu ar admira Teatrul Balşoi în turneu prin România, dar ar trăi mai bine dacă vecina Rusie ar face saltul către civilizaţia unei relaţii armonioase cu Vestul. E timpul ca Moscova să uimească lumea printr-o nouă artă a războiului: pacea, ca rampă de lansare a speranţei într-o sferă de influenţă intangibilă de Rău.

 
Sursa: Angela Furtuna, Monitorul de Suceava, 20.08.2008

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 • FACEBOOK

 • STATISTICI SITE

 • Taguri

 • Calendar

  mai 2022
  L Ma Mi J V S D
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  3031  
 • Comentarii Recente

 • Articole Recente

 • Categorii