Cerere liberare noua Cozma

Cerere liberare noua Cozma

ASOCIATIA VICTIMELOR MINERIADELOR

1990-1991 DIN ROMANIA

Str. Batiste nr. 11, sc.B, et.1, ap.1, sector 2; tel/fax: 3192668

19.11.2007

Catre,

Judecatoria Sectorului 5 Bucuresti

Ref.,

Cerere liberare conditionata Cozma Miron

 

Domnule Presedinte,

 

Asociatia noastra, reprezentanta a victimelor mineriadelor, potrivit art. 460 Cod procedura penala si prevederile art. 21 din Constitutia Romaniei referitoare la accesul la justitie si dreptul la un proces echitabil, precum si prevederile art. 22 din O.G. nr.137/2000, formulam in cauza care are ca obiect cererea teroristului Miron Cozma de liberare conditionata, prezenta cerere de respingerea a acestei cereri.

Solicitam repartizarea aleatorie a cauzei, care sa nu mai fie solutionata de acelasi magistrat care -de fieare data- pronunta o solutie nelegala, care il favorizeaza pe teroristul Miron Cozma.

Teroristul Miron Cozma este un bolnav inchipuit-sau se preface bolnav numai cind apare in fata justitiei.Acesta are preferinte pentru instantele din Craiova, Timisoara, etc. unde poate face aranjamente eficiente.

Prietenii sai potentati i-au promis ca pina la sarbatori va fi liber, iar Judecatoria va indeplini aceasta promisiune.

Fapte si crime care au indignat intreaga natiune si au adus grave prejudicii imaginii Romaniei sunt considerate “condamnari politice”.

In aceste conditii noi avem certitudinea ca procesul desfasurat nu va fi unul echitabil, daca nu veti cosidera si punctul de vedere al victimelor mineriadelor .

Solicitam ca Ministerul Public sa isi prezinte in scris pozitia fata de cererea de liberare conditionata formulata.

Solicitam sa fie infatisate instantei toate documentele avute in vedere de COMISIA PENTRU LIBERARE CONDITIONATA din cadrul Penitenciarului de maxima securitate Rahova care a analizat cererea formulata de Cozma Miron.

Motivele pentru care cererea de liberare conditionata trebuie respinsa sunt urmatoarele :

Acest infractor nu îndeplineste nici una dintre conditiile prevazute de lege pentru a beneficia de institutia liberarii conditionate, motiv pentru care VA SOLICITAM sa nu dispuneti lasarea în libertate a unui individ ce reprezinta un pericol pentru siguranta nationala.

Pentru a îndeplini conditiile prevazute de lege pentru liberarea conditionata, teroristul COZMA ar fi trebuit sa:

E xecute o parte semnificativa din pedeapsa, considerata ca necesara pentru a se putea aprecia ca s-a îndreptat.

Având în vedere faptul ca infractiunile pentru care detinutul a fost cercetat si/sau comnamnat sunt:

subminarea puterii de stat (Mineriada din septembrie 1991) – pentru care a primit pedeapsa cu închisoarea de 18 ani – din care a executat doar 7 ani si 11 luni.

Tulburarea ordinii si linistii publice , împotrivire la punerea în aplicare a unui mandat de executare a pedepsei (Mineriada 17-18 februarie 1999 de la Stoenesti), pentru care a fost condamnat definitiv la 7 ani de închisoare.

Subminarea puterii de stat (pentru Mineriada de la Costesti -1999), pentru care a fost condamnat definitiv la 10 ani de închisoare.

Alte condamnari , având ca obiect batai (fostul prefect de Valcea) si agresiuni minore (scandaluri în baruri din Petrosani), uciderea unei femei într-un accident rutier, audierea în dosarul clanului Camatarilor, etc.

Având în vedere disp. art. 59 alin. 1 , art. 39 alin. 2 si art. 40 Cod Penal, detinutul ar fi trebuit sa execute cel putin trei patrimi din pedepsele la care a fost condamnat (calculate fractional pentru cele la care nu s-a dispus cumularea sau contopirea), întrucât a fost pedeapsa cea mai mare la care a fost condamnat depaseste 10 ani, detinutul este recidivist, iar infractiunile savârsite sunt infractiuni de o gravitate extrema, ce aduc atingere sigurantei nationale.

2. Datorita pericolului social reprezentat de detinutul Cozma Miron, acestuia nu i-a fost permis sa realizeze vre-o munca în cadrul penitenciarului, motiv pentru care nu se poate vorbi de îndeplinirea conditiei ce presupunea „staruinta în munca a condamnatului”.

3. Condamnatul sa fi fost disciplinat , adica sa respecte regulamentul de ordine interioara, de la care sa nu fi avut abateri, pe toata durata de timp cît s-a aflat în penitenciar .

În spiritul si litera legii, disciplina condamnatului înseamna comportare atenta cu superiorii, comportare respectuoasa cu îndrumatorii si supraveghetorii si respectarea programului si al orarului zilnic. Este considerat disciplinat si acela care sustine si ajuta pe alti condamnati în munca si în toata activitatea.

Nu este considerat disciplinat cel care a avut abateri repetate, a carui cererea de liberare trebuie respinsa ca neîntemeiata.

Ori, infractorul MIRON COZMA este departe de a fi un detinut model. Este de notorietate publica scandalul soldat cu demiterea întregii conduceri a Penitenciarului Rahova si a Sefului Puscariilor din România, în ciuda celor peste 50 de asa zise “raportari pozitive” aparute de nicaieri – pe care Comisia d-voastra le-a primit, care ar atesta conduita buna a detinutului Cozma.

Oricâte sfori ar trage avocatii angajati de familia COZMA, oricâte spagi ar primii directorii penitenciarelor prin care este “plimbat” teroristul COZMA pentru a-si pierde urma faptelor sale reprobabile savârsite în puscariile patriei (batai, scandaluri, agresarea gardienilor, favoruri din partea conducerii penitenciarelor – inclusiv iesiri ilegale din închisoare, însotit de paznicii acestora, etc.), ACESTA NU ARE DREPTUL LA LIBERARE CONDITIONATA ATÂTA TIMP CÂT EXISTA DOVEZI ALE COMPORTAMENTULUI SAU VIOLENT, AGRESIV, ÎN DETENTIE, întrucât lipsa abaterilor trebuie sa existe PE TOATA PERIOADA DE TIMP CÂT S-A AFLAT ÎN PENITENCIAR !

4. Condamnatul sa dea dovezi temeinice de îndreptare .

Despre un condamnat se poate sustine ca da dovezi temeinice de îndreptare când are o comportare care, în comparatie cu trecutul lui, reprezinta o îmbunatatire evidenta, cum ar fi: respect si ascultare fata de conducerea penitenciarului , buna conduita fata de ceilalti detinuti, renuntarea la unele deprinderi rele (bautura, certuri, indisciplina), bune rezultate în munca, plata despagubirilor civile , buna purtare la locul de munca, participare la actiuni organizate în penitenciar , regretul pentru actiunea savârsita , purtare corecta fata de victima , promisiuni sincere ca dupa eliberare va ajuta sa repare unele urmari rele ale faptei sale.

În articolul 59 Cod Penal, se prevede ca, în prezenta conditiilor mentionate si „tinându-se seama si de antecedentele penale” , condamnatul poate fi eliberat conditionat. În lege nu se prevede ca, cel condamnat are antecedente penale si ca ar fi exclus de la eliberare conditionata, ci numai ca trebuie sa se tina seama de ele. Se are în vedere ca realizarea conditiilor în ansamblu atesta ca cel condamnat s-a îndreptat, astfel ca prin acordarea ei se va contribui la întarirea eficientei pedepsei si a efectului ei preventiv general.

Ori, teroristul MIRON COZMA nu îndeplineste nici unele din conditiile enumerate mai sus, fiind greu de crezut ca in 6 (sase) luni teroristul Cozma Miron, printr-o “minune”(participind la slujbele religioase si corul detinutilor, compunerea de versuri religioase) a dat dovezi temeinice de indreptare.

NU CUNOASTEM CA TERORISTUL MIRON COZMA SA ISI FII RECUNOSCUT FAPTELE SI VINOVATIA SI SA CEARA IERTARE VICTIMELOR MINERIADELOR .

Solicitam punerea in discutie a acestei chestiuni iar Miron Cozma sa isi ceara iertare in sedinta publica fata de 4 morti prin impuscare, 160 morti in urma loviturilor, 746 de raniti, peste 1000 de retinuti si arestati ilegal (pentru unele din aceste fapte nici nu a fost judecat inca! ).

Pina in prezent Miron Cozma ar fi trebuit sa execute 58 de ani de detentie, potrivit pozitiei Ministerului Public Parchetul de pe linga Curtea de Apel Bucuresti, si acesta, cu sprijin clientelar politic si coruptie in justitie, vrea sa fie liberat dupa aproximativ 9 ani.

Acesta NU SI-A REGRETAT NICIODATA FAPTELE PENTRU CARE A FOST CONDAMNAT (cele trei Mineriade).

Acesta nu si-a cerut niciodata iertare sau scuze de la victimele sale (vicimele mineriadelor).

Acesta nu a facut niciodata “promisiuni sincere ca dupa eliberare va ajuta sa repare unele urmari rele ale faptei sale” ci dimpotriva, cu diferite ocazii, prin intermediul presei, ne-a transmis amenintari.

 

Presedinte A.V.M.R.,

Ene Viorel

 

DOMNULUI PRESEDINTE AL JUDECATORIEI SECTORULUI 5

Fax 3117996

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 • FACEBOOK

 • STATISTICI SITE

 • Taguri

 • Calendar

  august 2022
  L Ma Mi J V S D
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • Comentarii Recente

 • Articole Recente

 • Categorii