13-15 iunie 1990 – ruşinea de pe obrazul României

In seara zilei de 13 iunie 1990 presedintele României (de atunci) Ion Iliescu a transmis prin radio si TVR doua comunicate la ora 19.30 si 21.00. Primul comunicat se incheie cu un apel adresat cetatenilor municipiului Bucuresti“sa respinga cu toata hotararea  actele iresponsabile de violenta si sa sprijine organele de ordine in restabilirea situatiei de calm si legalitate”…

In al doilea comunicat  adresat ‘”tuturor fortelor democrate ale tarii…“ sunt expuse ”… actiunile violente ale elementelor extremiste de tip legionar…”

Emisiunea TVR a fost oprita timp de o ora intre 20.15 si 21.15 incitand astfel populatia si inducand un sentiment de emotie colectiva, fata de presupusa situatie deosebit de grava din Bucuresti.

Sute de organizatii din teritoriu ale FSN (Frontul Salvarii Nationale) precum si multe sindicate au cerut membrilor si simpatizantilor sa plece la Bucuresti. Deplasarea in Capitala s-a facut cu mijloace auto personale, autobuze si trenuri speciale. Un numar de 11 garnituri de tren cu un total de 120 de vagoane  au plecat spre Bucuresti, prima ajungand la data de 14 iunie 1990 ora 03.45 iar ultima in aceasi zi la ora 19.10.

Asa au inceput cele 3 zile care au ingrozit Romania si Europa! Prezentand un abstract al acelor zile, iata desfasurarea represiunii FSN-iste:

-Pregătirea represiunii Pieţei Universităţii

-Rolul preşedintelui Iliescu, al Guvernului  condus de Petre Roman şi al FSN

-Implicarea serviciilor secrete în pregătirea şi organizarea represiunii 
-Diversiunile din 13 iunie: incendierea autobuzelor de către Poliţie, autoincendierea sediului Poliţiei, invadarea televizată a TVR

-Preliminarii la atacul minerilor: invadarea Institutului de Arhitectură de către gărzile FSN-iste de la IMGB pentru a face ordine.

-Atacul minerilor şi falşilor mineri, organizaţi şi conduşi de agenţii serviciilor secrete, asupra sediilor partidelor şi asociaţiilor civice

-Arestarea ilegală, torturarea şi anchetarea participanţilor la Piaţa Universităţii, în unităţile militare de la Măgurele şi Băneasa

-Pogromul asupra rromilor din cartierele de la periferia Bucureştiului

-Intervenţia trupelor de ordine şi omorârea prin impuscare a 8 civili si ranirea altor 18.

Ecoul internaţional al represiunii a produs daune incomensurabile României în plan politic, economic şi social. Romania a pierdut mii de reprezentanti ai tinerei generatii,care au plecat (pe cale de consecinta) in exod spre Occident. Astazi insa, suntem contemporani cu manipularea mediatică a adevărului istoric asupra evenimentelor din 13-15 iunie si falsificarea lui grosolana.

O clasa politica care si-a dat mâna peste cadavrele celor ingropati fara slujba in gropi comune, pentru a-si promova interesele personale si  de clan. Retele organizate in stil mafiot, in care nu de putine ori politicul a fost prezent, au parazitat statul si România, aducând-o în situatia de „cel mai sarac stat din Uniunea Europeana”!

Trei  Administratii Prezidentiale – Ion Iliescu, Emil Constantinescu si Traian Basescu –  au facut troc in numele puterii,cu sângele celor batuti,maltratati si omorâţi. Am ajuns dupa 2 decenii să contabilizăm  eşecurile (si nu numai) a 8 miniştri, 9 prim-miniştri si 3  Preşedinţi ai României in cel mai rasunător dosar de genocid de-a lungul istoriei acestui neam (cel al Mineriadei din 13-15 iunie 1990). Demonstrantii celor 54 de zile, cereau o societate libera de comunism, fără torţionari şi fără securişti!

Noua prim-ministri care au falimentat  Romania de-a lungul anilor, au plecat sau vor pleca  cu coada intre picioare si conturi bancare burdusite. Unii dintre ei cu pretentii de juristi au fost niste jalnice caricaturi care si-au abandonat credinta si juramantul fata de tara.

Opt ministri de justitie, unul mai arogant decat altul,  au fost mai mult globe-trotteri, inconjurand Pamantul  de-a lungul si de-a latul, plecati  la „simpozioanele” si „congresele” unde erau invitati. Au avut însă grija, sa pună pe picioare afaceri si cabinete de avocatura pentru soţii, amante, copii şi rubedenii.

Vedem zilnic la Ştirile TV, judecatori si procurori care defilează cu cătuşe la mâini acuzaţi de corupţie, trafic de influenţa si favorizarea infractorului, si absolut  toţi  invocă prezumţia de nevinovatie. Dar celor care au fost arestati, batuti şi torturaţi, femeilor violate, celor raniţi si celor peste 140  de morti, lor cine le face DREPTATE?

Ei cu ce s-au făcut vinovati? Cei care au trăit clipe de groază,arestaţi si hăituiţi de hoardele securisto-minereşti, de ce NU au fost apăraţi? Unde a fost STATUL care era obligat sa ne protejeze vietile, familiile, bunurile si integritatea? Cum au raspuns cei care au blocat  anchetele  facute de  Poliţie şi Procuratură,  despre evenimentele din 13-15 iunie? Cum au raspuns cei care au blocat  anchetele  facute de  Poliţie şi Procuratură,  despre evenimentele din 13-15 iunie?

FSN-ul de atunci trăieste si in prezent prin: Ion Iliescu, Traian Basescu, Petre Roman, Mircea Dinescu,Adrian Nastase, Adrian Severin, Theodor Stolojan, Radu Berceanu, Vasile Blaga si multi altii, adica exponenţii „marcanţi” ai  unei clase politice, corupta şi descompusă. Corupţia  a fost si este, laitmotivul clasei politice româneşti, dar si al relatiilor internationale ale României, fiind o abatere de la moralitate, o venalitate care a dus la acumularea unor averi personale uriaşe, de sute de miliarde de euro. O clasa politica  infiltrata si confiscata de securitate atunci, si de structurile informative acum!

Suntem contemporani cu manipularea mediatică a adevărului istoric asupra evenimentelor din 13-15 iunie 1990 din Bucuresti.

ROMÂNIA din zilele noastre, este o tara unde totul se vinde si se cumpara!

Presedinte AVMR

Viorel ENE

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 • FACEBOOK

 • STATISTICI SITE

 • Taguri

 • Calendar

  noiembrie 2022
  L Ma Mi J V S D
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  282930  
 • Comentarii Recente

 • Articole Recente

 • Categorii